Vreme SURPRIZĂ la început de săptămână - Anunțul meteorologilor

Publicat in Eveniment 11 Februarie 2019 167 ori
Google+ WhatsApp
Vreme SURPRIZĂ la început de săptămână - Anunțul meteorologilor
Vreme SURPRIZĂ la început de săptămână - Anunțul meteorologilor

Luni, 11 februarie, vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Pe parcursul zilei înnorările se vor accentua treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar la munte lapoviţã şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, informează Antena3.

Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificări mai ales pe crestele montane, în sudul Banatului şi pe litoral. Seara şi noaptea cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse, îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, predominant sub fomã de ploaie în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi jumãtatea de sud a Moldovei şi ploaie şi lapoviţã la început, apoi temporar şi ninsoare în restul teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general moderate, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului izolat se vor depãşi 20...25 l/mp. La munte local se va depune strat mai consistent de zãpadã. Vântul se va intensifica treptat, cu precădere la altitudini mari în masivele sudice şi vestice, unde se vor depãşi viteze de 70...80 km/h şi ninsoarea va fi viscolitã, dar şi în vestul şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor fi în jurul a 55 km/h.

La începutul şi sfârşitul intervalului, cu totul izolat, vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între -2 şi 6 grade.

Presiunea atmosferică va scãdea dinspre nord-vest la valori joase, de regim baric puternic ciclonic.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office