Primaria Ploiesti, printre vinovatii accidentelor mortale produse noaptea! Sistemul de iluminat vechi de 30 de ani pune in pericol viata pietonilor

Publicat in Eveniment 10 Februarie 2019 Actualizat: 10 Februarie 2019 520 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploiesti, printre vinovatii accidentelor mortale produse noaptea! Sistemul de iluminat vechi de 30 de ani pune in pericol viata pietonilor
Primaria Ploiesti, printre vinovatii accidentelor mortale produse noaptea! Sistemul de iluminat vechi de 30 de ani pune in pericol viata pietonilor

In aceasta seara, un barbat in varsta de 50 de ani si-a pierdut viata dupa ce a fost lovit de masina pe strada Gheorghe Doja, la trecerea pentru pietoni din dreptul Mega Image (langa piata Halelor). 

Pe langa aspectele ce tin de conduita in trafic a unor soferi si inconstienta care ii caracterizeaza, nu avem cum sa ii ignoram pe ceilalti autori morali ai tragediilor ce se petrec pe timpul noptii in cel mai slab luminat oras din tara. Primaria Ploiesti si institutiile aflate in subordinea acesteia, responsabile cu sistemul de iluminat stradal.

Becurile vechi de peste 30 de ani si pastrate in uz cu maxima ignoranta si rea vointa nu reprezinta altceva decat un plus de dificultate pentru soferi si o sansa in plus la producerea unor tradegii, cum a fost cea din aceasta seara. Astfel de exemple sunt foarte multe si, la fel cum s-a intamplat in cazul trecerii pentru pietoni din zona London House, autoritatile nu au luat masuri decat dupa ce zeci de oameni, printre care foarte multi elevi, si-au pierdut viata si dupa ce presa a publicat la fel de multe articole solicitand masuri urgente.

Asa cum am spus in repetate randuri, un sistem de iluminat invechit nu doar ca nu ofera soferilor si pietonilor vizibilitatea necesara sigurantei in trafic, dar ajung sa creeze disconfort vizual pe timpul noptii, cand farurile masinilor sunt mult mai puternice decat becurile galbene, aproape stinse. O mentiune speciala: in zona trecerilor pentru pietoni, nu exista luminozitate suplimentara pe trotuar sau pe sosea, asa cum ar trebui sa fie in mod normal. In plus, copacii lasati sa creasca in voie, netoaletati decat in ultima instanta, acopera si mai mult stalpii de iluminat, formand pe carosabil umbre periculoase, care acopera gropi si distrag atentia soferilor.

Toate acestea reprezinta argumentele acuzatiei noastre si anume ca Primaria Ploiesti, condusa de primarul PNL Adrian Dobre, dar si insitutiile din subordine, resposabile cu iluminatul stradal, sunt responsabile moral pentru tragediile ce au loc zilnic, pe timpul noptii, in Ploiesti. 

Ploiestenii s-au saturat de scandalurile dintre politicienii care au uitat de ce au fost alesi, iar aruncatul pisicii moarte in curtea vecinilor a devenit deja o gluma mult prea proasta. Adrian Dobre, fa lucruri concrete pentru oras! Lasa politica, lasa-ne cu ironiile si mesajele pe care ti le dau altii sa le pui pe Facebook! Rareste vizitele in platourile TV si fa ce trebuie sa faci pentru ca orasul sa nu mai fie napadit de gunoaie, insecte si nenorociri! Pentru asta esti platit, nu pentru campania ta electorala!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office