Vești bune pentru profesori! Ce vor primi aceștia începând cu anul 2019

Publicat in Eveniment 12 Ianuarie 2019 919 ori
Google+ WhatsApp
Vești bune pentru profesori! Ce vor primi aceștia începând cu anul 2019
Vești bune pentru profesori! Ce vor primi aceștia începând cu anul 2019

Anul 2019 vine cu vești bune pentru profesorii din învățământul românesc! Anul acesta profesorii vor primi normă de hrană.

Sindicaliștii din domeniu susțin că normă de hrană va fi plătită în luna februarie, iar în luna ianuarie 2019, cadrelor didactice  li se va plăti „sporul de solicitare neuropsihica”. Valorea acestuia este 10% din salariu.

Norma de hrană trebuia acordată până la acest moment bugetarilor, însă dascălii nu și-au primit încă banii. În ce privește valoarea normei de hrană, raportată la luna decembrie 2018, suma va ajunge la 3.800 de lei. Norma de hrană s-ar putea mări însă cu mai bine de 300 de lei brut lunar la salarii, cu condiția ca aceștia să aibă toate zilele lucrate.  Astfel, suma ar putea ajunge la 4.160 de lei.

Indemnizațiile sunt asimilatesalariilor, prin urmare se vor opri toate contribuțiile și impozitele pe venit. La lichidarea pentru luna decembrie, care va avea loc la mijlocul acestei luni, profesoriinu vor primi așadar indemnizația de hrană, dar vor primi sporul de 10% pentru solicitarea neuropsihica.

Vă reamintim că înînvățământ au mai avut loc două creșteri salariale, una în decembrie, și una care se va aplica din această luna.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office