Schimb de experienta/ Conducerea Spitalului Judetean Prahova a vizitat doua spitale din Terni, Italia

Publicat in Eveniment 15 Noiembrie 2018 743 ori
Google+ WhatsApp
Schimb de experienta/ Conducerea Spitalului Judetean Prahova a vizitat doua spitale din Terni, Italia
Schimb de experienta/ Conducerea Spitalului Judetean Prahova a vizitat doua spitale din Terni, Italia

Plecând de la faptul că, mai ales în domeniul sănătăţii, orice schimb de experienţă şi orice colaborare sunt bine-venite, conducerea celui mai mare spital din Prahova a efectuat, recent, o vizită în Italia.

Concret, în perioada 8-11 noiembrie, o delegație a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, formată din managerul Marius Niculescu, Manuela Dobre – director îngrijiri medicale, Valentina Popescu – şef administrativ, căreia i s-a alăturat şi Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a vizitat Spitalul Tor Vergata din Roma şi Spitalul „Santa Maria” din Terni. Schimbul de experienţă a fost realizat la iniţiativa preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie România Italia, Eugen Terteleac, sub egida “Redăm încrederea în sistemul public de sănătate”.

Temele discuţiilor dintre conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi cadrele medicale din spitalele din Italia au vizat serviciile de întreținere a instrumentarului, a echipamentelor și a condițiilor igienico-sanitare, gestiunea și managementul unităților sanitare.

Totodată, managerul Marius Niculescu a discutat cu reprezentanţii spitalelor din Roma şi Terni despre sistemul de sănătate publică din Italia, fiind prezentate servicii care au revoluționat sistemul italian în ultimele decenii, datorită cărora acesta a devenit unul dintre cele mai avansate din Europa. În calitate de iniţiator al acestei deplasări, preşedintele CCIRO Italia a ţinut să declare:

“Experiența italienilor în domeniu se poate concretiza în soluții pentru sistemul medical din România, aceste întâlniri fiind totodată o oportunitate pentru identificarea unor noi căi de colaborare româno-italiene și în acest sector de activitate”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.