Prahoveanul Ionuț Gologan ar putea scăpa de pedeapsa cu moartea!

Publicat in Eveniment 11 Octombrie 2018 562 ori
Google+ WhatsApp
Prahoveanul Ionuț Gologan ar putea scăpa de pedeapsa cu moartea!
Prahoveanul Ionuț Gologan ar putea scăpa de pedeapsa cu moartea!

Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri, ar putea scăpa de pedeapsa capitală. Guvernul din Malaezia a decis abolirea pedepsei cu moartea, iar legea va fi discutată luni în Parlament. În aceste condiții, executarea tuturor pedepselor cu moartea va fi oprită, cel mai probabil, și Ionuț Gologan va fi inclus pe lista condamnaților iertați, pedeapsa urmând să fie comutată în închisoare pentru o perioadă de timp care nu a fost stabilită.

Singura problemă care se ridică este cea de retroactivitate a legii, dar, oricum, guvernul din Malaezia a primit deja felicitări din partea organizațiilor pentru drepturile omului.

Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv', a declarat ministrul Legii, Vui Keong, pentru Channel NewsAsia.

Din moment ce abolim toate pedepsele cu moartea, nu ar mai trebui dusă la capăt nicio execuție', a precizat oficialul malaezian, insistând ca nici execuțiile programate pentru următoarele zile să nu fie duse la capăt.

Ionuț Gologan a fost condamnat în 2016 pentru trafic de droguri și el este unul din cei 1200 de condamnați care sperau într-o minune. Execuțiile în Malaezia aveau loc prin spânzurare. O adevărată campanie pentru salvarea acestuia au dus-o familia dar și oficialii români, dar autoritățile nu au luat o decizie strict în cazul său.

Ionuţ Gologan, în vârstă de 26 de ani, din localitatea prahoveană Telega, este primul român condamnat la moarte după revoluția din 1989. El a fost prins, pe data de 26 iunie 2012 pe aeroportul din Kuala Lampur cu 2,5 kilograme de droguri de mare risc. A fost dus imediat într-o puşcărie de maximă siguranţă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office