Sofer RATP, prins beat cu autobuzul prin Ploiesti - GALERIE FOTO

Publicat in Eveniment 17 Februarie 2010 Actualizat: 17 Februarie 2010 2531 ori
Google+ WhatsApp
Sofer RATP, prins beat cu autobuzul prin Ploiesti - GALERIE FOTO

Duminică, strada Tudor Vladimirescu. Un autobuz intră în viteză în intersecţie, acroşează un stâlp cu oglinda, oglinda loveşte geamul, care se sparge. O fată, pasageră în autobuz, zgâriată pe faţă de cioburi, ţipă. Autobuzul opreşte. Poliţia vine şi îi pune fiola şoferului: era băut!

Nicio surpriză. Am povestit de prea multe ori până acum ca să mă mai iau eu însumi în serios că la RATP Ploieşti e o cloacă de neprofesionişti şi incompetenţi. Directorul îşi dă singur, în anul în care RATP era să intre în incapacitate de plată, o primă de 5.500 de euro. Liderul sindical al RATP se lasă filmat conducând un troleu fără mâini pe volan şi cu burdihanul la vedere. Analizele medicale periodice ale şoferilor RATP erau făcute, toate, la indigo, undeva la Buzău, până acum un an, şi toţi aveau, se pare, o sănătate de fier. Angajaţii RATP vorbesc despre proprietatea RATP de la Podul Înalt ca despre fuck-place pentru şoferii care mai agaţă o vagaboandă zgribulită pe traseu. Din RATP se fură ulei, piese, motorină şi toate costurile sunt uriaşe, de la hârtia igienică la telefoanele mobile.

Şi acum apare asta: un cretin care ne pune în pericol viaţa urcându-se băut într-o maşină de 10 de tone, cu care goneşte prin oraş. Deja nu mai e vorba doar de DNA, în opinia mea, ci şi de o decizie politică: reformăm RATP sau aşteptăm să se producă o catastrofă?

 

 

În galeria foto, scriptul şedinţei de CA prin care Radu Popescu şi-a dat singur o primă de 230 de milioane de lei vechi. E o lectură fabuloasă, nerecomandată bugetarilor care tocmai şi-au primit lefurile micşorate!

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro