INTERVIU pentru ANGAJARE: Ce trebui să răspunzi la întrebarea ”De ce să te angajăm pe tine?”

Publicat in Joburi 18 Aprilie 2017 887 ori
Google+ WhatsApp
INTERVIU pentru ANGAJARE: Ce trebui să răspunzi la întrebarea ”De ce să te angajăm pe tine?”
INTERVIU pentru ANGAJARE: Ce trebui să răspunzi la întrebarea ”De ce să te angajăm pe tine?”

Întrebarea ”De ce să te angajăm pe tine?” este una dintre cele mai comune întrebări care sunt puse în cadrul unui interviu de angajare. Site-ul Independent.co.uk scrie cum poţi să răspunzi cel mai bine la această ”capcană”.

Potrivit lui Lynn Taylor, expertă în angajări şi autoare a numeroase cărţi în domeniu, întrebarea în cauză este cea mai importantă din timpul interviului. Aceasta spune că răspunsul potrivit este suficient pentru a fi angajat.

"Dar tocmai pentru că răspunsul poate varia, te poate îndepărta de oportunitatea de angajare, dacă acesta nu este concis”, spune Lynn,

Când intervievatorii pun această întrebarea vor să îi convingi că eşti cel mai bun candidat pentru slujbă. Pentru a da cel mai bun răspuns, trebuie să ştii dinainte ce presupune job-ul, astfel încât competenţele şi experienţa ta să se plieze pe nevoile companiei.

”Este cea mai bună oportunitate să spui 'Tu ai nevoie de X, iar eu sunt cea mai potrivită persoană pentru post pentru că Y'”, spune Taylor.

Iată câteva sfaturi pentru a întocmi cel mai bun răspuns:

1. Ascultă indicii în timp real

"În timp ce auzi detaliile despre postul vacant, reţine câteva cuvinte cheie şi asociază-le cu experienţa ta, fapt ce te va ajuta să oferi un răspuns concis, bazat pe nevoile angajatorului. Dacă, de exemplu, aptitudinile organizatorice sunt extrem de importante, poţi aduce vorba de anumite programe de software pe care le-ai utilizat”.

2. Concentrează-te pe punctele-cheie

Oferă-le o imagine de ansamblu. ”Trebuie să creezi o zonă generală de comfort”, potrivit lui Lynn. Discută despre realizările tale de la locurile de muncă anterioare. ”Rezultatele sunt ceea ce contează. Asigură-te că scoţi în evidenţă şi contribuţiile tale pentru compania la care ai lucrat înainte şi modul în care ai putea face acelaşi lucru pentru firma în cadrul căreia dai interviul”. Fii concis.

3. Fii entuziasmat

"Odată ce ţi-ai expus realizările şi competenţele profesionare, mai există un factor necesar ecuaţiei. Arată-ţi entuziasmul faţă de poziţia pentru care aplici. Indiferent cât de bine dai pe hârtie sau cât de bine îţi prezinţi skill-urile, ilustrând faptul că eşti într-adevăr motivat şi îţi doreşti cu adevărat slujba te poate ajuta enorm”.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.