COMISIOANELE băncilor. Cum vă dispar banii de pe card, fără să ştiţi

Publicat in Joburi 11 Martie 2015 1103 ori
Google+ WhatsApp
COMISIOANELE băncilor. Cum vă dispar banii de pe card, fără să ştiţi
COMISIOANELE băncilor. Cum vă dispar banii de pe card, fără să ştiţi

Băncile îşi ard clienţii la buzunare practicând comisioane pe care aceștia nu le bănuiesc. Adevărul a ieşit la iveală după ce Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor a obligat băncile să afişeze, de luna aceasta, comisioanele pe care le practică la operaţiunile la bancomate.

Fiecare client ştie este taxat pentru orice operaţiune pe care o efectuează la bancomat, însă prea puţini se întreabă ce sume pierd dacă sunt nevoiţi să folosească ATM-ul altei bănci. Potrivit capital.ro, băncile practică diferite comisioane care se calculează dintr-o sumă fixă la care se adaugă un procentaj din suma extrasă.

Astfel, Raiffeisen Bank practică un comision de 0,5% + 2,5 lei. Comisioane similare practică şi Bancpost, Banca Transilvania, Banca Românească şi Volsbank. La CEC Bank aceste comisioane cresc cu un leu şi ajung la 0,5 din suma retrasă, plus 3,5 lei. Banca Comerciala Română ia un comision de 1% din suma retrasă + 6 lei.

BRD Groupe Societe Generale practică un comision de 1% din suma retrasă + 4 lei iar ING Bank are comision de 0,5% din suma retrasă, +10 lei.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office