Guvernul pregăteşte programul "PRIMUL JOB". Tinerii vor fi plătiţi din bani europeni ca să muncească

Publicat in Joburi 04 Martie 2015 1875 ori
Google+ WhatsApp
Guvernul pregăteşte programul "PRIMUL JOB". Tinerii vor fi plătiţi din bani europeni ca să muncească
Guvernul pregăteşte programul "PRIMUL JOB". Tinerii vor fi plătiţi din bani europeni ca să muncească

După modelul "Prima Casă" sau "Prima Maşină", Guvernul pregăteşte programul "Primul Job". Ideea îi aparţine rectorul Universităţii de Vest din Timişoara şi a fost primită foarte bine de guvernanţi. Programul prevede ca angajatorii să beneficieze de o serie de facilităţi, iar salariile tinerilor să fie în mare parte susţinute de stat.

 

Dezamăgit că pregăteşte studenţi fără speranţă, nevoiţi să se angajeze în alte domenii decât cele pentru care studiează, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, a avut ideea programului "Primul Job".

"Pe modelul programelor "Prima Casă" şi "Prima Maşină" menite a stimula consumul şi creditarea, consider că statul ar trebui să finanţeze şi să implementeze un program prin care tinerii să poată accesa mult mai uşor un prim loc de muncă", a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Acesta sustine că, în cadrul acestui programului "Primul Job", "salariile tinerilor ar putea fi subvenţionate substanţial de către stat o anumită perioadă de timp, cât să le permită a câştiga experienţa necesară accesarii unui loc de muncă", a mai spua Marilen Pirtea.

Propunerea a fost primită foarte bine de Guvern. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, susţine că prin acest program "se creează o posibilitate ca tinerii studenţi sau elevi să lucreze, practic, în administraţia publică centrală sau locală, acolo unde este nevoie de resursă umană pregătită".

Tinerii îşi pun mari speranţe în acest program. "Nu toţi au accesibilitate la aşa ceva, nu îşi găsesc toţi job. Unii nu îşi găsesc un loc de muncă nici după ce au terminat facultatea. De multe ori ajungi să te reprofilezi profesional, să faci cu totul şi cu totul altceva", a declarat un student.

"Este foarte important pentru studenţi să îşi găsească un loc de muncă şi este important să nu facă o facultate degeaba, doar ca să fie făcută. Trebuie să şi lucreze în domeniul în care s-a specializat", a spus un alt tânăr.

Programul "Primul Job" ar putea fi pus în practică chiar din luna martie 2015.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.