Rafinăriile din Prahova care nu au aplicat măsurile de protecţia mediului impuse de UE

Publicat in Joburi 02 Martie 2015 1902 ori
Google+ WhatsApp
Rafinăriile din Prahova care nu au aplicat măsurile de protecţia mediului impuse de UE
Rafinăriile din Prahova care nu au aplicat măsurile de protecţia mediului impuse de UE

Garda de Mediu Prahova a prezentat, în cadrul Colegiului Prefectural, sinteza activității pe 2014. Cu această ocazie, s-a aflat și care sunt rafinăriile din județ, care nu au finalizat toate măsurile impuse de Uniunea Europeană în privința protecției mediului.

 

Din cele 5 unități economice aflate sub incidența prevederilor Directivei 96/61/CE, aflate sub monitorizare, 4 nu și-au îndeplinit obligațiile asumate până la data de 31.12.2014.

Conform Gărzii de Mediu Prahova acestea sunt:

PETROTEL LUKOIL SA a realizat masurile din planurile de actiune aferente AIM 155/2007 revizuita in 2009 si 2012 , cu exceptia masurii “echiparea instalatiei Cracare Catalitica cu un sistem de reducere emisiilor atmosferice“. Operatorul a prezentat autoritatilor de mediu ANPM, APM, GNM un calendar de realizare a masurii pana la sfarsitul lunii aprilie 2015.

Rompetrol Rafinare SA a realizat masurile din planul de actiune, cu exceptiamasurii privind eliminarea din bataluri a gudroanelor acide si reziduurilor petroliere, ecologizarea batalurilor de gudroane acide, reziduuri petroliere, nivelarea gropilor rezultate, cu termen 31.12.2014. Cu privire la nerealizarea masurii referitoare la ecologizarea batalurilor operatorul economic a solicitat autoritatii de reglementare , APM si ANPM scoaterea batalului de sub incidenta prevederilor Directivei privind prevenirea si controlul integrat al poluarii , pentru care a beneficiat de perioada de tranzitie pana la 31.12.2014 si realizarea acestei masuri in cadrul proiectului “Reabilitarea si amenajarea zonei de teren pe care sunt amplasate batalurile de reziduuri petroliere “, sens in care a depus documentatia de solicitare in vedertea obtinerii acordului de mediu, la aceasta data fiind comunicata de catre APM Prahova Decizia de emitere a actului de reglementare.

RAFINARIA ASTRA ROMANA SA este in insolventa din data de 23.06.2014 si a solicitat in data de 06.08.2014 la APM Prahova stabilirea obligatiilor de mediu la incetarea definitive a activitatii. Totodata, operatorul a solicitat ca masurile ramase nerealizate din planul de actiune si anume: “indepartarea produselor petroliere existente pe sol”, “ecologizarea cuvelor din parcul de rezervoare”, “inchidere instalatii nefunctionale” sa fie incluse ca obligatii de mediu la incetarea activitatii. Referitor la batal, operatorul notifica APM Prahova ca acesta a fost valorificat prin vanzare la licitatie de catre ANAF DGFP Prahova. Pana la aceasta data nu s-a luat nici o decizie de catre autoritatea de reglementare.

STEAUA ROMANA SA Campina este in insolventa din data de 22.07.2013 si a oprit temporar activitatea de rafinare din anul 2009. Perioada de tranzitie de care beneficiaza societatea este pana la 31.12.2015. Masurile prevazute in planul de actiuni cu termen 31.12.2014 si anume: inlocuirea arzatoarelor la cuptorul instalatiei DA , inlocuirea cuptorului, pompei de vid si dotarea cu echipamente pentru monitorizare la instalatia DV1 nu au fost realizate si societatea a cerut APM Prahova decalarea acestora pana la sfarsitul perioadei de tranzitie. Referitor la bataluri, acestea au ca termen de conformare 31.12.2015, dar pana la aceasta data nu au fost demarate lucrarile.

Sursa: max-media.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.