Adio, CV-ului! Cu ce ne vom prezenta în curând la INTERVIU

Publicat in Joburi 23 Februarie 2015 1295 ori
Google+ WhatsApp
Adio, CV-ului! Cu ce ne vom prezenta în curând la INTERVIU
Adio, CV-ului! Cu ce ne vom prezenta în curând la INTERVIU

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă ar putea merge, în curând, la interviurile de angajare cu un card. Este vorba despre cardul profesional european, care va înlocui CV-ul clasic şi pe care vor fi stocate toate informaţiile personale şi profesionale ale candidaţilor, dar şi informaţii despre ofertele de angajare care li se potrivesc şi despre cursurile pe care le pot urma.


Iniţiativa aparţine Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, care aplică o serie de planuri de acţiune individualizate pentru persoanele aflate în căutarea unor locuri de muncă, pentru creşterea gradului de satisfacere a cerinţelor clienţilor (şomeri, angajatori, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă), precum şi pentru creşterea nivelului competenţelor profesionale ale personalului implicat în furnizarea acestor servicii. 

În acest context, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a iniţiat împreună cu partenerul său Soft Business SRL proiectul naţional „Cardul Profesional European 2 – instrument inovativ de modernizare şi eficientizare a activităţii SPO”.

Cardul profesional european este un instrument modern destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă conceput pentru a scurta calea şi a reduce timpul necesar accesării serviciilor oferite de Serviciul Public de Ocupare, aflat el însuşi într-un proces de modernizare. Cardul Profesional European este totodată şi un instrument util funcţionarului din cadrul Serviciului Public de Ocupare, facilitând utilizarea optimă a resurselor şi micşorând timpii de procesare a informaţiei.

Pe faţa cardului sunt inscripţionate informaţii precum numărul şi valabilitatea cardului, numele, prenumele, dar şi poza titularului şi un cod numeric. Cardul poate fi obţinut gratuit de către orice persoană înregistrată la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în aceeaşi zi în care se face cererea. 

Cardul va conţine toate datele profesionale ale titularului: de la numărul şi numele companiilor în care a lucrat şi posturile pe care le-a ocupat, până la date de contact şi domeniile în care este interesat să-şi găsească un loc de muncă. Cardul aduce un beneficiu şi angajatorilor care au toate informaţiile despre un candidat într-un singur loc. Astfel, ei pot vizualiza CV-urile persoanelor aflate în căutarea locurilor de muncă şi pot încărca informaţii legate de locurile de muncă vacante.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.