Analiza pieţei imobiliare din Ploieşti. Cât costă un apartament şi în ce e bine să investeşti

Publicat in Joburi 05 Februarie 2015 1642 ori
Google+ WhatsApp
Analiza pieţei imobiliare din Ploieşti. Cât costă un apartament şi în ce e bine să investeşti
Analiza pieţei imobiliare din Ploieşti. Cât costă un apartament şi în ce e bine să investeşti

Pentru al optulea an consecutiv, DARIAN DRS SA lansează studiul Analiza pieţei imobiliare alături de Indicele Imobiliar Darian. Studiul analizează evoluţia pe fiecare sector al pieţei imobiliare din România. Aceasta este singura analiză exhaustivă cu acoperire naţională care ia în considerare preţurile de tranzacţionare.

 

Comform acestei analize, locuințele și terenurile pentru dezvoltare din Ploieşti au continuat să se ieftinească, dar într-un ritm mai lent, în timp ce chiriile spaţiilor de birouri rămân stabile.

Preţul de vânzare a apartamentelor vechi din Ploieşti a ajuns, în al doilea semestru din 2014, la o medie de circa 734 €/mp, în scădere cu 0,4% comparativ cu semestrul I şi cu 1,8% mai puţin decât în semestrul II din 2013.

Comparativ, la nivel naţional, în al doilea semestru din 2014, preţul mediu de tranzacţionare a apartamentelor vechi a fost de 678 €/mp. Cele mai scumpe apartamente rămân cele din Bucureşti, unde preţul mediu a fost de 965 €/mp, urmate de Cluj Napoca și Timișoara cu 932 €/mp și, respectiv, 860 €/mp.

În zona de Centru din Ploiești, de exemplu, apartamentele vechi cu două camere s-au vândut cu preţuri cuprinse între 41.000 şi 57.000 €, în timp ce pentru acelaşi tip de apartamente din zone precum Mihai Bravu sau Democraţiei, preţurile au oscilat între 25.000 şi 45.000 €, în funcţie de amenajări, amplasament sau etaj.

În zona Republicii, același tip de apartamentele s-a vândut la o medie de 813 €/mp, iar în Cantacuzino la 763 €/mp.

În ceea ce priveşte terenurile din Ploiești, preţurile acestora au înregistrat o scădere de 2% faţă de semestrul I din 2014 şi de 2% faţă de semestrul II din 2013.

Raportul privind analiza pieţei imobiliare realizat de biroul Darian din Ploiești, mai relevă faptul că în ultimele 12 luni, chiriile pentru spaţiile de birouri au rămas stabile, cu valori între 6 – 10 €/mp, în funcţie de localizare, tipul clădirii, dotări și acces.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office