Joburi în Germania. Salarii de până la 12.000 de euro

Publicat in Joburi 03 Februarie 2015 1381 ori
Google+ WhatsApp
Joburi în Germania. Salarii de până la 12.000 de euro
Joburi în Germania. Salarii de până la 12.000 de euro

Joburile disponibile în Germania denotă că, paradoxal pentru nemţi, ţara duce lipsă de forţă de muncă specializată, în special în domeniul medical, IT şi domeniul hotelier-gastronomic. Prin urmare, şi în 2015, ofertele au început să curgă. Salariile de mii de euro îi determină pe românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă bine plătit să depăşească barierele legate de limba germană pe care, de multe ori, ajung să o înveţe pe cont propriu.

 

„În Germania se caută personal calificat şi înalt calificat, în special în domeniul medical. Se caută medici de toate specializările, indiferent că sunt medici rezidenţi, specialişti sau primari. La mare căutare sunt şi asistentele medicale. Noi nu ne-am implicat pe recrutare pentru că, din punctul nostru de vedere, şi România se confruntă cu un deficit major în sectorul sanitar”, a explicat, pentru adevarul.ro, Camelia Mihalcea, reprezentanta reţelei EURES în România.

Potrivit acesteia, exceptând sectorul medical, domeniile în care se vor face angajări anul acesta sunt IT-ul şi domeniul hotelier şi gastronomic.

„Germania a alocat sume importante pentru recrutarea persoanelor din afară. Nu doar personal gata format ci inclusiv tineri în formare, pe care sunt dispuşi să îi specializeze. Văzând că nu găsesc persoane interesate de un anumit domeniu, alocă bani din fondul naţional pentru atragerea de forţă de muncă străină”, a completat Mihalcea, adăugând că în majoritatea ofertelor se cere limba germană.

În ceea ce priveşte personalul medical, salariile variază. Potrivit site-ului jobsalert.ro, un asistent medical poate obţine o leafă lunară de 2.100 de euro, în timp ce un medic stagiar poate obţine până la 3.500 de euro. În ceea ce-i priveşte pe medicii de familie, salariile pot ajunge la 12.000 de euro, arată sursa citată, leafă lunară care pote fi obţinută şi de medicii stomatologi români care acceptă să lucreze în Germania.

„În viitorul vor veni şi mai multi medici din România”, a explicat doctorul George Crivac, cel care administrează patru grupuri de Facebook cu oferte pentru medicii români. „Mai toti medicii români vor chirurgie. Din pacate, în Germania se caută deja experienţă pe chirurgie, iar cele mai uşor de găsit ramuri sunt neurologia, psihiatria, medicina internă. Condiţiile de angajare devin din ce în ce mai dure, cu alte cuvinte, neamţul nu renunţă la calitate în favoarea cantităţii”, a completat medicul.

Până în prezent, peste 6.000 de medici au plecat în Germania. Nu doar medicii şi asistenţii români vor să îşi construiască o carieră în Germania, ci şi persoanele care îşi desfăşoară activitatea în alte domenii. Iar dacă ofertele există şi sunt generoase, mulţi preferă să emigreze în speranţa unui trai mai bun.

„De regulă, la noi aplică cei care văd ofertele. Dacă acestea sunt generoase, atunci sunt dispuşi să plece. Munca sezonieră din Germania nu mai este la fel de vizibilă. De regulă, pleacă aceleaşi persoane, angajatorul se obişnuieşte cu ele şi le cheamă la muncă”, a conchis Camelia Mihalcea, reprezentanta EURES.

Potrivit portalului de joburi BestJobs, din cele 441 de locuri de muncă oferite de angajatori din străinătate, 150 sunt în Germania. Datele BestJobs arată că în domeniul medical se caută nu doar medicii specialişti, rezidenţii şi asistentele medicale ci inclusiv farmaciştii.

De asemenea, pe BestJobs sunt publicate anunţuri pentru şoferi, coordonatori de transport, în timp ce în domeniul industrial se caută ingineri, electricieni, mecanici auto şi constructori.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office