TOPUL investitorilor străini în județul Prahova

Publicat in Joburi 17 Decembrie 2014 1360 ori
Google+ WhatsApp
TOPUL investitorilor străini în județul Prahova
TOPUL investitorilor străini în județul Prahova

73 de milioane de euro este valoarea investițiilor demarate în 2013 și continuate în 2014 în Prahova de firme românești și străine care au mizat pe județul nostru pentru a-și dezvolta afacerile.

 

Din aceste fonduri, 30 de milioane de euro reprezintă investiții românești, iar restul străine, situație care clasează Prahova pe locul 3 în România din punctul de vedere al atragerii de investiții, potrivit unei analize realizată de Camera de Comerț și Industrie Prahova.

Principalii investitori străini sunt, în ordine, AFI (50 milioane de euro), care a ridicat mall-ul AFI Palace Ploiești, Adama (20 milioane euro) prin proiecte rezidențiale, Beaulieu International (10 milioane de euro), un producător belgian de covoare şi perdele care a intrat pe piaţa locală cu o fabrică şi un depozit construite de la zero în parcul logistic Ploieşti WestPark, Lidl (1,13 milioane de euro), dar și Kaufland.

Printre investitorii români de top se numără Dedeman (15 milioane de euro) și Adeplast (3,2 milioane de euro).

Noile investiții au dus la crearea a peste 900 de locuri de muncă în Prahova, fapt care clasează județul pe locul 8 în România din acest punct de vedere.

Sursa: phon.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.