Topul celor mai SOLICITANTE meserii din România

Publicat in Joburi 10 Noiembrie 2014 730 ori
Google+ WhatsApp
Topul celor mai SOLICITANTE meserii din România
Topul celor mai SOLICITANTE meserii din România

Cele mai solicitante meserii din România dintr-un top realizat pe baza opiniilor exprimate de români sunt cele de medic, pilot, pompier şi profesor, conform unui studiu.

Astfel, 75% dintre români se declară stresaţi şi suprasolicitaţi la locul de muncă, în timp ce 8 din 10 acuză boli şi manifestări cauzate de aceste stări. Studiul, realizat de Secom, pe un eşantion de 3.381 de respondenţi din mediul urban, relevă că aproape 80% dintre persoanele suprasolicitate la locul de muncă prezintă simptome ale afecţiunilor cauzate de stres şi suprasolicitare, majoritatea acuzând oboseală excesivă şi îndelungată (85% persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%). Dintre aceştia, majoritatea au meserii precum profesor sau educator şi angajat în domeniul IT sau programator, rezultate care confirmă topul de opinie. 

Potrivit studiului menţionat, 6 din 10 angajaţi consideră că stresul şi suprasolicitarea sunt consecinţe ale orelor de lucru din afara programului, inclusiv în weekend, ale lipsei de energie, ale proiectelor de mare amploare la care lucrează şi ale interacţiunii cu persoane dificile. 

De asemenea, doar 2 din 10 români consideră că timpul disponibil pentru activităţile de la serviciu este suficient. Femeile resimt aproape la fel ca bărbaţii stresul şi suprasolicitarea la locul de muncă. Din totalul persoanelor afectate, 54,5% sunt femei.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office