Bursa locurilor de muncă pentru deţinuţii de la Penitenciarul Ploieşti

Publicat in Joburi 13 Octombrie 2014 1305 ori
Google+ WhatsApp
Bursa locurilor de muncă pentru deţinuţii de la Penitenciarul Ploieşti
Bursa locurilor de muncă pentru deţinuţii de la Penitenciarul Ploieşti

Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” din Ploiești a găzduit, luni dimineață, bursa locurilor de  muncă  destinată persoanelor private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Ploiești.

 

Acţiunea a fost organizată  de personalul Serviciului Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Ploieşti în colaborare cu Agenția Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova și a reunit agenţi economici din judeţul Prahova și colaboratori externi, dispuși să le dea o șansă celor care execută pedeapsa în regim semideschis, aflate în ultima perioadă de executare a pedepsei şi în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată.

“Cu ajutorul acestei măsuri se răspunde prompt nevoilor pieţei, beneficiarii fiind atât angajatorii, cât şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. În aceste coordonate, pentru dezvoltarea abilităţilor deţinuţilor, care să contribuie la creşterea şanselor de a găsi un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale, activitatea în sine îşi propune realizarea de interviuri prin întâlniri directe între persoanele private de libertate şi agenţii economici locali. Se urmăreşte, astfel, sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate”, au precizat reprezentanții Penitenciarului.

Potrivit acestora, găsirea unui loc de muncă după liberare reprezintă un factor important în procesul reinserţiei sociale, acest eveniment oferind oportunitatea  fiecărui  participant de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office