800 de locuri de muncă în Spania pentru români. Vezi ce poţi face şi ce salarii sunt oferite

Publicat in Joburi 09 Octombrie 2014 1081 ori
Google+ WhatsApp
800 de locuri de muncă în Spania pentru români. Vezi ce poţi face şi ce salarii sunt oferite
800 de locuri de muncă în Spania pentru români. Vezi ce poţi face şi ce salarii sunt oferite

Spaniolii au reînceput să angajeze români pentru plantaţiile de căpşuni. 800 de locuri de muncă au fost scoase la concurs pentru muncitorii necalificaţi în agricultură. Salariul oferit de spanioli nu este foarte mare, iar condiţiile de muncă sunt, desigur, grele. Dar le oferă, cel puţin femeilor, cazare ieftină. Ca la toate anunţurile de muncă în străinătate, trebuie să citiţi cu atenţie condiţiile înainte să semnaţi contractul de muncă, ca să nu apară vreo surpriză neplăcută.

 

Cele 800 de locuri de muncă la cules de căpşuni au fost scoase la concurs de o companie din localitatea Almonte pe site-ul Eures al Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă din România.

Salariul brut este de 39,5 euro pe zi, la un program de lucru de şase zile pe săptămână. Ceea ce înseamnă aproximativ 1.000 de euro brut pe lună. Contractul se va întinde pe trei luni începând cu jumătatea lunii februarie a anului viitor.

Angajatorii spanioli spun că nu le pot asigura cazarea culegătorilor bărbaţi. Însă femeile pot fi cazate pentru doar un euro pe lună. Probabil condiţiile din camere nu sunt excelente, dar cine vrea să economisească fiecare euro câştigat peste hotare acceptă şi un confort redus.

Spaniolii spun, cel puţin în anunţ, că ziua de lucru este de şase ore şi jumătate, dar săptămâna de lucru este de şaze zile.

Cei interesaţi de locurile de muncă oferite de Spanioli au timp până pe 15 ianuarie să se înscrie la agenţia Eures cea mai apropiată de domicilu. După perioada de înscriere, va urma un interviu în a doua jumătate a lunii inuarie. Iar culegătorii români care vor fi acceptaţi şi vor ajunge în Spania vor trebui să treacă de două săptămâni de probă.

Angajatorul nu cere nicio limbă străină, iar la preselecţie vor fi acceptaţi şi candidaţi care nu au mai lucrat până acum în Spania, scrie digi24.ro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.