PERCHEZIŢII la cea mai mare companie IT din România, într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ

Publicat in Joburi 08 Septembrie 2014 1404 ori
Google+ WhatsApp
PERCHEZIŢII la cea mai mare companie IT din România, într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ
PERCHEZIŢII la cea mai mare companie IT din România, într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ

Mai multe percheziţii au loc, luni dimineaţă, la sediul companiei IT Siveco România, potrivit România TV. Procurorii acuză o evaziune fiscală de trei milioane de euro.

 

 


Mai multe percheziţii au loc, luni dimineaţă, la sediul Siveco România şi la domiciliile mai multor persoane din conducerea companiei, potrivit România TV. Vizată este şi directoarea companiei Siveco, cea care a pus bazele firmei.

 

"La data de 8 septembrie sunt efectuate şapte percheziţii domiciliare pe raza județelor Ilfov și Giurgiu, precum şi a Municipiului Bucureşti, fiind vizate domiciliile suspecţilor şi sediile unor societăţi comerciale", potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei.

 

10 persoane vor fi aduse la audieri, în funcţie de probatoriul administrat şi de aspectele rezultate în urma percheziţiilor, urmând a fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare.

 

"În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei compani producătoare de programe informatice ar fi creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Din cercetări a reieșit că, în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste 3 milioane de euro", potrivit aceluiaşi document.

 

La percheziții participă polițiști din cadrul Direcției de Investigarea Fraudelor, precum și de la inspectoratele județene de poliție din Giurgiu și Ilfov. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office