Tarife de roaming: cât te costă comunicarea în afara României?

Publicat in Joburi 31 Iulie 2014 1766 ori
Google+ WhatsApp
Tarife de roaming: cât te costă comunicarea în afara României?
Tarife de roaming: cât te costă comunicarea în afara României?

Tarifele de roaming sunt în continuă scădere, însă acest lucru nu înseamnă că putem comunica fără griji în afara României. În pofida ieftinirii de la 1 iulie a preţurilor pentru apeluri de voce şi trafic de internet în roaming, operatorii din România continuă să ofere servicii la preţuri mult mai mari în afara graniţelor.

 

 

 

Chiar şi ANCOM îi avertizează pe românii care vizitează alte ţări că în anumite regiuni tarifele de roaming pot fi chiar şi de cinci zeci de ori mai mari decât se practică în România.

 

GO4IT a analizat şi comparat tarifele pe care le practică operatorii telecom de pe piaţa locală - Orange, Voda­fone, Cosmote şi RCS&RDS - pentru ţările din zona 1 (Uniunea Europeană), precum şi extraopţiunile oferite clien­ţilor care au nevoie de extraminute, SMS-uri şi trafic de internet în roaming.

 

Comparând tarifele, putem vedea că dintre cei trei operatori cu vechime, Orange oferă cele mai mici preţuri. Atât apelurile iniţiate şi primite, SMS-urile, cât şi traficul de internet sunt puţin mai ieftine faţă de concurenţă.

 

Digi Mobil îşi păstrează însă statutul de reţea de buget, intrând pe piaţă cu preţuri foarte mici. Tarifele Digi sunt de aproape cinci ori mai mici decât cele practicate de Cosmote şi Vodafone şi pot fi un factor decisiv pentru cei care călătoresc mai mult.

 

În România, Digi foloseşte reţeaua proprie în oraşele mari şi dispune de roaming naţional gratuit pe reţeaua Vodafone în zonele fără acoperire. În alte ţări Digi dispune de parteneriate de roaming cu majoritatea operatorilor europeni de telefonie, printre care şi O2, T-Mobile, Vodafone şi Orange.

 

Citiţi analiza completă pe www.go4it.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.