Romtelecom cauta 200 de studenti in practica, pe care ii va plati cu 1.000 de lei net pe luna

Publicat in Joburi 10 Iulie 2014 2499 ori
Google+ WhatsApp
Romtelecom cauta 200 de studenti in practica, pe care ii va plati cu 1.000 de lei net pe luna
Romtelecom cauta 200 de studenti in practica, pe care ii va plati cu 1.000 de lei net pe luna

Romtelecom, cea mai mare companie de telecomunicatii din tara, cauta 200 de studenti pentru stagii de practica, pe o perioada de maximum 6 luni. Tinerii stagiari vor fi platiti cu 1.000 de lei net pe luna, prin programul STEP in valoare de 2 milioane de lei, finantat de Uniunea Europeana. Din aceasta suma, 5% este contributia Romtelecom.

 
 

Proiectul de practica platita finantat prin fonduri europene este o premiera pe piata muncii din Romania. Programul este dedicat studentilor in anul 1, 2 sau 3 de licenta (pentru facultatile cu 4 ani de studiu) sau in primul an de masterat. Primii stagiari vor incepe sa lucreze in Romtelecom pe 21 iulie, in sapte departamente, IT, telecomunicatii, financiar/audit, marketing, achizitii, resurse umane, comercial-vanzari sau relatii clienti.


Cati tineri vor fi angajati dupa stagiul de practica

 

Romtelecom are 100 de pozitii deschise pentru cei 200 de studenti, care vor lucra maximum sase ore pe zi. Cei mai multi stagiari vor fi in departamentul tehnic. Compania de telecomunicatii estimeaza ca 10%-15% din tinerii care incheie un stagiu de practica vor fi angajati in Romtelecom in viitor, a declarat Anca Georgescu Aladgem, director executiv de resurse umane Romtelecom si Cosmote Romania.

 

Din numarul total de aplicanti, vor fi selectati intr-o etapa initiala 360 de studenti care vor beneficia de orientare si consiliere in cariera, in doua etape – un test de personalitate si, ulterior, parcurgerea unei sesiuni personalizate de orientare si consiliere profesionala. Dintre acestia, vor fi alesi 200 de tineri pentru stagiile de practica platite. Pana acum au aplicat 4.000 de tineri pentru programul Romtelecom.

 

Desi investesc in tineri prin practica platita, reprezentantii companiei se asteapta ca unii dintre ei sa lucreze in viitor la concurenta. "Stim ca este foarte posibil sa formam oameni si pentru competitorii nostri", a spus Anca Georgescu, director HR.

 

Studentii interesati de stagiile platite din proiectul STEP, lansat in colaborare cu Catalyst si AIESEC, pot aplica pe pagina dedicata proiectului, unde vor completa formularul de aplicare si CV-ul, care vor fi evaluate de catre Catalyst Recruitment Solutions. Aplicatiile vor fi evaluate in baza a cinci criterii: specializarea academica si corelarea cu stagiul pe care aplica, activitatea extra-curriculara, calitatea aplicatiei, cunostiinte tehnice sau functionale, anul de studiu. Etapa urmatoare a procesului de selectie va consta intr-un test de evaluare a abilitatilor logice, precum si a cunostintelor tehnice sau functionale ale candidatilor, in functie de pozitia pentru care au aplicat (IT, telecomunicatii, marketing, financiar/audit, achizitii, resurse umane, comercial – vanzari si relatii clienti).

 

Romtelecom a avut stagii de traineeship intre 2009 si 2014, in urma carora au fost angajati 60% din stagiari. In Romania exista in prezent 72.300 de someri pana in 25 de ani si 42.000 de tineri intre 25 si 29 de ani fara loc de munca. In plus, 75% din studentii romani considera ca sunt insuficiente locuri de munca pentru specializarile lor, arata un studiu realizat in 17 centre universitare din tara de catre Uniunea Studentilor din Romania.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.