Schimbare la Auchan Ploiesti. Ce se va intampla cu magazinele din incinta hipermarketului

Publicat in Joburi 05 Iulie 2014 2975 ori
Google+ WhatsApp
Schimbare la Auchan Ploiesti. Ce se va intampla cu magazinele din incinta hipermarketului
Schimbare la Auchan Ploiesti. Ce se va intampla cu magazinele din incinta hipermarketului

După achiziţia operaţiunilor Real, francezii preiau acum spaţiile în care funcţionează hipermarketurile şi galeriile comerciale.

 

 

 

Grupul francez Auchan, controlat de familia Mulliez din Franţa, a cărei avere este estimată la peste 20 mld. euro, a ajuns la un acord pentru preluarea unui portofoliu imobiliar format din 12 hipermarketuri şi galerii comerciale situate în Bucureşti (două), Timişoara (două) şi în alte opt oraşe din ţară, valoarea tranzacţiei ridicându-se la circa 280 mil. euro, potrivit informaţiilor zf.ro. Suprafaţa cumulată a acestor proprietăţi imobiliare este de aproximativ 200.000 mp, vânzările anuale realizate de hipermarketurile Auchan şi ceilalţi chiriaşi din aceste spaţii sunt estimate la 400-500 mil. euro, iar încasările anuale din chirii sunt de circa 30 mil. euro.

 

Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacţii semnate anul acesta pe piaţa locală şi continuă pariul făcut de Auchan pe România, în condiţiile în care nemţii de la Real sunt pe punct de plecare, Praktiker s-a predat omului de afaceri turc Omer Susli, magazinele Bricostore au fost vândute britanicilor de la Kingfisher şi mai sunt şi alte reţele comerciale ai căror acţionari vor să vândă.

 

Francezii de la Auchan, care anul trecut au cumpărat de la grupul german Metro 20 din cele 24 de hipermarketuri Real din România, au decis acum să cumpere şi galeriile comerciale în care 12 dintre aceste magazine îşi desfăşoară activitatea pentru a scăpa de „povara“ unor chirii negociate şi semnate pe termen lung în perioada de boom a economiei locale. Aceste proiecte au fost dezvoltate prin intermediul unor firme din Cipru în spatele cărora se află mai mulţi oameni de afaceri care aveau terenuri la marginea celor mai importante oraşe din România.

 

Un proiect de acest gen costă între 20 şi 25 de milioane de euro, în funcţie de dimensiune, amplasament şi puterea de cumpărare a oraşelor respective. Proiectele comerciale care fac obiectul tranzacţiei se află în Bucureşti (Pallady şi Berceni), Timişoara (sud şi nord), Satu Mare, Oradea, Baia Mare, Cluj, Piteşti, Ploieşti, Constanţa şi Galaţi.

 

Francezii de la Auchan vor achita integral cele 280 de milioane de euro agreate ca preţ al tranzacţiei, urmând astfel să fie stinse treptat şi creditele contractate de la Piraeus Bank, Erste şi Volksbank pentru dezvoltarea reţelei de 12 centre comerciale. Potrivit datelor publicate de zf.ro, după rambursarea tuturor creditelor şi stingerea obligaţiilor, acţionarii centrelor comerciale care în ultimii ani au funcţionat sub brandul Arcade îşi vor împărţi între 60 şi 100 de milioane de euro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office