Vrei un job la McDonald's? Vezi aici ce salariu primesti la inceput si la cat poti ajunge

Publicat in Joburi 26 Martie 2014 2511 ori
Google+ WhatsApp
Vrei un job la McDonald's? Vezi aici ce salariu primesti la inceput si la cat poti ajunge
Vrei un job la McDonald's? Vezi aici ce salariu primesti la inceput si la cat poti ajunge

Un  angajat care îşi începe cariera la McDonald’s, cel mai mare lanţ local de restaurante din România cu peste 60 de unităţi, câştigă în medie la început 1.000 de lei net (225 de euro), salariul crescând cu circa 5% an de an pentru aceeaşi poziţie, spun surse apropiate companiei, potrivit ZF.

 

 

“Sistemul este construit de aşa natură încât angajatul să avanseze după 1-2 ani, în cadrul McDonald’s fiind construită o organigramă foarte bine pusă la punct. Mulţi dintre cei care nu avansează aleg să plece”, spun sursele citate.

 

Cei care rămân însă în companie şi promovează pot ajunge în 3-4 ani să treacă prin toate etapele şi să ocupe poziţia de director de restaurant, poziţie pentru care salariul ajunge la aproximativ 1.500 de euro.
 

 

Pentru multi tineri McDonand’s reprezinta primul angajator si o poarta in cariera. Astfel Dragos Petrescu, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori din domeniul restaurantelor si-a inceput cariera la McDonald’s unde a luat pulsul pietei ospitalitatii ca store manager. El controleaza astazi afaceri de 16 mil. euro si are in portofoliu lanturile City Grill, Trattoria Buongiorno, Hanu’ Berarilor si Caru’ cu Bere (aflat in administrarea sa). De asemenea, in urma cu circa doi ani, Atena Balint (29 de ani), fostul director de comunicare al restaurantelor McDonald's, a pus pe picioare impreuna cu doi parteneri un gelato-bar in Centrul Vechi al Capitalei. La McDonald's a lucrat aproape trei ani, initial in zona de marketing si apoi in comunicare. In martie 2011 a plecat pentru a se lansa din nou in businessul propriu.

 

Reprezentantii gigantului american nu doresc sa ofere informatii privind salariul angajatilor. Ei spun insa “McDonald’s are in Romania peste 3.500 de angajati, atat permanenti cat si personal angajat in regim part time, regim de lucru potrivit acelora care doresc sa isi completeze programele de studiu cu experienta profesionala. Beneficiile oferite de companie contin atat componente fixe cat si variabile, acestea din urma fiind dependente de rezultatele personale si de echipa. Prin studiile independente la care participam anual ne asiguram ca pachetele salariale oferite de McDonald’s in Romania sunt aliniate pietei in care ne desfasuram activitatea”.

 

Lantul de restaurante McDonald’s, cel mai mare jucator de pe piata de profil, si-a redus de zece ori profitul in timpul crizei financiare, astfel incat la finalul lui 2012 acesta se situa la nici un milion de euro fata de 9 milioane de euro in 2007.

 

Cifra de afaceri a fost de 399,9 mil. lei (89,7 mil. euro), similara celei din 2011 in lei, insa cu 5% mai mica in euro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.