Ce trebuie să știi dacă vrei să te angajezi la Google. Adevărul despre întrebările ciudate din interviul de angajare

Publicat in Joburi 13 Mai 2019 808 ori
Google+ WhatsApp
Ce trebuie să știi dacă vrei să te angajezi la Google. Adevărul despre întrebările ciudate din interviul de angajare
Ce trebuie să știi dacă vrei să te angajezi la Google. Adevărul despre întrebările ciudate din interviul de angajare

Google caută oameni care își urmăresc pasiunile, sunt curioși și vor să învețe, spune Elisabeta Moraru, Country Manager Google România. Ea a vorbit, la emisiunea „În fața ta” și despre celebrele întrebări din interviurile de angajare la Google, despre care s-a vorbit foarte mult pe internet în urmă cu câțiva ani.Sunt, așadar, celebrele interviuri de angajare la Google un mit sau e realitate?

 

 

„E o combinație. Procesul de recrutare a evoluat foarte mult în timp. Genul acesta de întrebări, nu capcană, dar genul acesta de întrebări de abilități cognitive, să zicem, au evoluat în timp, nu mai sunt în aceeași măsură. Ce e important la procesul de recrutare e făcut de către echipă. Și atunci nu e un recrutator anume care decide cine va fi angajat, ci o serie de oameni care vor interacționa într-un fel sau altul cu cei pe pe care îi angajează. Explorăm ceea ce numim noi „google-iness”, adică principiile și valorile pe care o persoană le aduce în echipa cu care va lucra”, spune Elisabeta Moraru.

Ea dă și un exemplu: „Putem să mergem și în zona de pasiuni pe care o persoană le are, pentru că – ne jucăm acum cu o idee creață – dacă cineva este pasionat de pantofi, să zicem, și știe toți designerii, cunoaște colecțiile, înțelege tendințele, asta îmi arată că omul respectiv nu numai că urmărește ceva ce-l pasionează, dar știe și unde să caute, înțelege un proces. Lucrurile astea sunt de fapt cele care contează, nu pantofii în sine”.

Google caută „oameni care sunt curioși, pentru că să lucrezi într-o companie de genul acesta, sau orice domeniu care este foarte dinamic, trebuie să vrei tot timpul să înveți. Dacă ai lăsat garda jos și nu mai vrei să descoperi ce e nou astăzi, ai pierdut câțiva ani de dezvoltare. Și atunci ăsta e un criteriu foarte important”, explică Elisabeta Moraru.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.