Prahova, locul doi pe ţară la capitolul locuri de muncă vacante

Publicat in Joburi 13 Decembrie 2018 877 ori
Google+ WhatsApp
Prahova, locul doi pe ţară la capitolul locuri de muncă vacante
Prahova, locul doi pe ţară la capitolul locuri de muncă vacante

Faptul că, la nivel de judeţ, agenţii economici reuşesc tot mai greu să găsească forţă de muncă, fie că este vorba despre specialişti, fie despre muncitori necalificaţi, a fost confirmat şi la nivel naţional, de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Astfel, potrivit unor date oficiale comunicate ieri de către ANOFM, la nivel naţional sunt înregistrate 22.243 de locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind în Prahova. Concret, ca urmare a datelor furnizate de agenţii economici, în Prahova sunt înregistrate 2.290 de locuri de muncă vacante, ocupând locul doi pe ţară, după Bucureşti, unde sunt înregistrate 4.332 de locuri de muncă vacante. Pe lista judeţelor în care au fost scoase la concurs noi posturi, cele mai puţine locuri de muncă vacante – 66 – sunt înregistrate la Caraş-Severin, şi Mehedinţi – 48 de locuri.


La nivel de ţară, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitori necalificați la asamblarea şi montarea pieselor – peste 2.000 de posturi, de lăcătuşi mecanici – peste 1.400 de posturi, pe listă mai figurând lucrători comerciali, agenți de securitate, muncitori necalificați în industria confecţiilor, confecţioneri-asamblori articole din textile, ambalatori manual, manipulanți mărfuri, montatori subansamble, ucenici. Iar această situaţie este valabilă şi la nivelul judeţului Prahova, criza acută a muncitorilor fiind resimţită de cei din domeniul construcţiilor, care nu mai găsesc braţe de muncă nici măcar pentru demolări, pe lista angajaţilor căutați mai figurând manipulanţii de mărfuri, vânzătorii, şoferii de maşini de mare tonaj etc. În condiţiile în care, conform unei recente statistici, lunar, 3.000 de locuri de muncă sunt vacante în Prahova, dintre care 1.000 rămân neocupate, situația nu prea are șanse să se schimbe atât timp cât prima întrebare a multora dintre prahovenii care sunt şomeri şi care se prezintă la sediul AJOFM Prahova este cea legată de ofertele din străinătate, apoi de cele de pe plan local.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.