Semne bune pentru piata imobiliara. Dezvoltatorii au inceput sa cumpere din nou terenuri la periferia oraselor

Publicat in Casa & Gradina 26 Martie 2014 Actualizat: 25 Martie 2014 403 ori
Google+ WhatsApp
Semne bune pentru piata imobiliara. Dezvoltatorii au inceput sa cumpere din nou terenuri la periferia oraselor
Semne bune pentru piata imobiliara. Dezvoltatorii au inceput sa cumpere din nou terenuri la periferia oraselor

 

Primavara de anul acesta pare ca aduce in sfarsit dezghetul mult asteptat pe piata imobiliara. Dezvoltatorii sunt interesati din nou sa cumpere terenuri la periferia oraselor, pentru a construi ansambluri de locuinte.

 

 

 

 

Prioritare sunt garsonierele si apartamentele de doua camere, cu suprafete mici.

 

Constructorii incearca astfel sa se incadreze in plafonul programului ''Prima casa'', de pana la 75.000 de euro.

 

Cele mai cautate terenuri sunt cele de la periferie, dar care beneficiaza de infrastructura si au acces la mijloacele de transport in comun.

 

"Am reluat dezvoltarea tocmai in ideea in care am resimtit in piata in ultima perioada, mai ales in ultimele luni, un interes crescut atat din partea persoanelor care vin prin credite Prima Casa, cat si a celor care in ultimii ani au economisit", declara reprezentantul unei firme.

 

Una dintre cele mai cautate zone in ceea ce priveste achizitia de terenuri este in Militari. Daca in 2008 pretul unui metru patrat ajungea pana la 600 euro, acum nu depaseste 200 si cu cat se indeparteaza de mijloacele de transport in comun scade pana la 50 euro. Din cele 25 de ha scoase la vanzare aici, pentru 13 exista deja contracte in curs de finalizare.

 

 

Fata de 2008, anul de boom imobiliar, preturile pentru terenuri au scazut chiar si cu 90%. In Baneasa, de exemplu, un metru patrat costa intre 300 si 400 euro, in Pipera pana in 300 euro, iar pe Soseaua Alexandriei si Theodor Pallady de la 50 de euro in sus.

 

Si in Cluj cererea a crescut, iar terenurile sunt mai scumpe.

 

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.