Danezii de la Rockwool încep construcţia fabricii de vată bazaltică din Ploieşti West Park, investiţie de 50 mil.euro

Publicat in Business 25 Iulie 2018 948 ori
Google+ WhatsApp
Danezii de la Rockwool încep construcţia fabricii de vată bazaltică din Ploieşti West Park, investiţie de 50 mil.euro
Danezii de la Rockwool încep construcţia fabricii de vată bazaltică din Ploieşti West Park, investiţie de 50 mil.euro

Grupul danez Rockwool începe construcţia  fabricii de vată minerală bazaltică din judeţul Prahova, proiect de aproximativ 50 de milioane de euro, lucrările urmând să fie realizate de  CON-A, una dintre cele mai mari companii de construcţii cu capital românesc.

De construcţia fabricii se va ocupa compania sibiană CON-A. Fabrica va fi amplasată pe un teren de circa 30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești, și va genera în jur de 150 de locuri de muncă direct și alte 300 în mod indirect, pentru servicii și logistică.

„Ne bucurăm că putem da startul lucrărilor pentru această fabrică, ştim cât de mult o aşteaptă clienţii noştri. Această unitate de producţie este, în primul rând, un angajament faţă de ei, ne va ajuta să fim mai aproape de proiectele lor din România și să le livrăm mai rapid produsele de care au nevoie. Începerea construcției vine într-un context bun. Vedem o cerere tot mai mare pentru produsele noastre care ajută clădirile să economisească energie, să fie sigure la incendiu şi să ofere un confort sporit. Mulțumim autorităților pentru sprijinul acordat, ne bucurăm că au înțeles importanţa acestui proiect pentru economia și comunitatea locală”, declară Florin Popescu, Business Unit Director, Rockwool Balkans.

Producția de vată minerală din fabrica de lângă Ploiești va începe în 2019. Cea mai mare parte a materiei prime va proveni din România, iar serviciile de logistică şi forța de muncă angajată direct de Rockwool sau de companiile subcontractante vor fi majoritar locale.

Serviciile de supervizare şi management pentru execuţia lucrărilor din şantier vor fi asigurate de compania Blue Projects.

Grupul a anunțat, la finalul anului trecut, investiția într-o fabrică de vată minerală bazaltică în județul Prahova, parte a planului său de a deschide noi capacităţi de producție în Statele Unite ale Americii, Suedia și România.

Fondat în 1939 în Danemarca, grupul Rockwool este unul dintre producătorii globali de sisteme şi produse realizate din vată minerală bazaltică. Compania operează în 27 de fabrici pe trei continente (Europa, America de Nord și Asia) și dispune de o rețea globală de centre de vânzare, distribuitori și parteneri. Printre proiectele la care s-au folosit produsele Rockwool se numără şi Arena O2 din Londra, aeroportul din Hong Kong şi turnul Eiffel.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/rockwool-a-inceput-constructia-fabricii-de-vata-minerala-bazaltica-o-investitie-de-50-de-milioane-de-euro_156410.html#ixzz5MHWIAtkZ

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office