Numărul firmelor dizolvate în Prahova – în creştere, dar sub media naţională

Publicat in Business 25 Iulie 2018 752 ori
Google+ WhatsApp
Numărul firmelor dizolvate în Prahova – în creştere, dar sub media naţională
Numărul firmelor dizolvate în Prahova – în creştere, dar sub media naţională

Conform statisticilor întocmite de către Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), pentru intervalul 1 ianuarie – 30 iunie a.c., în Prahova, numărul societăților comerciale dizolvate a crescut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu peste 16 la sută, respectiv de la 500 la 583.


Totuși, la acest capitol, județul nostru stă bine comparativ cu dinamica la nivel național, care a fost de asemenea în creștere, dar cu un procent mult, mult mai mare, respectiv de 46 la sută. Concret, în primul semestru al anului curent s-au înregistrat 18.570 de societăți comerciale dizolvate, față de 12.688, în perioada similară a anului trecut.

În plus, se poate spune că Prahova stă chiar foarte bine comparativ cu alte județe. De exemplu, în Olt s-a înregistrat un aflux de firme dizolvate de peste 198 la sută în primele șase luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut, în Botoșani de peste 150 la sută, iar în Vrancea – de peste 105 la sută. Și lista poate continua…
La capătul opus se regăsesc județele Harghita (scădere a numărului de dizolvări cu 24 la sută) și Mehedinți (trend descrescător de peste 7 la sută).


Capitala se menține în tendința națională, în sensul că, în primul semestru al anului curent, numărul societăților comerciale a fost de 3.757, comparativ cu 2.667, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017. Adică, o creștere de 41 la sută.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office