Decizie ȘOC pe piața bancară - ING își ÎNCHIDE toate casieriile. Ce au de făcut cei peste un milion de clienți

Publicat in Business 03 Iulie 2018 1693 ori
Google+ WhatsApp
Decizie ȘOC pe piața bancară - ING își ÎNCHIDE toate casieriile. Ce au de făcut cei peste un milion de clienți
Decizie ȘOC pe piața bancară - ING își ÎNCHIDE toate casieriile. Ce au de făcut cei peste un milion de clienți

ING va deveni, din toamnă, prima bancă din România care nu va mai folosi ghișeele clasice pentru încasare sau eliberarea de numerar. Practic, toate casieriile vor fi desființate, după ce și cea de la teatrul Metropolis, din București, își va încheia activitatea, undeva în lunile septembrie sau octombrie. Clienții care au credite în euro vor fi mai afectați decât ceilalți, pentru că vor fi forțați să plătească în lei, la un curs de schimb impus de bancă, de cele mai multe ori mult mai puțin avantajos decât cel de la casele de schimb, arată Revista Capital.

Procesul de digitalizare integrală  a început încă din luna februarie a acestui an cu închiderea a 33 de casierii.

Agenţiile ING din oraşele mici şi-au pierdut funcţia de a încasa sau elibera bani în urmă cu mai mulţi ani.

Pe de altă parte, ING este banca pionier în ceea ce priveşte digitalizarea operaţiunilor pe un model care astăzi este preluat de întreaga industrie bancară.

Operaţiunile care erau efectuate la ghişeu pot fi făcute prin intermediul serviciul ING Home Bank sau de la cele peste 600 de automate dedicate, din întreaga ţară.

Depunerea de numerar se va putea face direct la bancomate, aşa cum se întâmplă şi în prezent.

Mai mult, aplocaţia ING Homer Bank permite inclusiv deschederea de conturi sau depozite ori contractarea unor credite de nevoi personale, fără a mai fi nevoie de deplasarea la una dintre sucursalele sau agenţiile băncii.

 

Totuşi, pentru clienţii cu credite în valută, plata ratei va fi ceva mai costisitoare, pentru ca va fi nevoie de un transfer din contul de lei în cel de euro, ceea ce presupune atât  plata unui comision  cât şi efectuarea schimbului valutar la un curs impus de ING, de obicei mai dezavantajos decât cel de la casele de schimb.

Alternativa este viramentul dintr-un alt cont de euro, în situaţia în care clientul dispune de aşa ceva.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office