Ericsson România s-ar putea muta de la București la Cluj, Iași sau Timișoara

Publicat in Business 22 Mai 2018 883 ori
Google+ WhatsApp
Ericsson România s-ar putea muta de la București la Cluj, Iași sau Timișoara
Ericsson România s-ar putea muta de la București la Cluj, Iași sau Timișoara

Când era un simplu angajat, Dragoș Rebegea, actualul CEO al Ericsson România, a urât că firma s-a mutat în zona Pipera, plecând din Piața Victoriei. Motivul? Timpul irosit în trafic din cauza aglomerației. Acum, conducerea companiei ia în calcul mutarea sediului în Cluj, Iași sau Timișoara, pentru că unii angajați pierd zilnic două-trei ore pe drum.

„Avem două sedii în București. Decizia s-a luat prima oară în 1993 și a doua în 2007, când am avut o extindere masivă. La momentul respectiv ne-am orientat către București. Dacă ar fi să mai luăm încă o dată această decizie, probabil că vom avea probleme mari în a alege între Iași, Cluj, Timișoara, București, motivul fiind legat de forța de muncă și condițiile pe care orașele le oferă, în special în ce înseamnă sănătatea muncii. 

Unul dintre sediile noastre e în zona Pipera. Când eram un simplu angajat am urât că ne-am mutat acolo, plecând din Piața Victoriei. Dar Vodafone, Orange, Telekom, Oracle sunt tot acolo. Infrastructura rutieră nu ne ajută foarte mult. Din punctul acesta de vedere este posibil să ne orientăm către un oraș de provincie”, a declarat Dragoș Rebegea, CEO Ericsson România, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Moderator: „Când se iau aceste decizii de business se iau și în funcție de felul în care arată traficul, orașul?”

Dragoș Rebegea: „Absolut. Deciziile pe care le-am luat erau acum 10 ani. Și nu erau aceleași condiții. Sunt colegi care petrec în trafic două-trei ore pe zi. Ar trebui un plan mult mai bine făcut, gen Silicon Valley. Oamenii aceia și-au imaginat din start cum va arăta acel parc industrial, având grijă să aibă infrastructură, spații și așa mai departe. Noi plombăm ici, colo în zonele aglomerate cu potențial de real estate,pentru că majoritatea nu sunt deținute de companii, suntem chiriași. E bine că suntem aproape unii de alții, dar trebuie o viziune, o strategie unde vrei să dezvolți partea de high tech. Când cineva vine la serviciu trebuie să vină plin de energie pozitivă și nu după două ore în trafic. Nimic nu e perfect.”

În opinia lui Dragoș Rebegea, sunt companii care vor trebui să reactualizeze planurile de afaceri dacă rămân în România. 

„Important e că aici am găsit o piață foarte bună. Și condițiile economice la momentul respectiv au fost foarte bune - stabilitate financiară, curs de schimb - dar în principal ne-am orientat către calitatea factorului uman. E un mare avantaj competitiv. Când salariile vor crește, partea de taxare e un pic necunoscută. Sunt companii care vor trebui să își reactualizeze planurile de afaceri dacă rămân în România”, a subliniat CEO Ericsson.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office