British American Tobacco: 60% din volumele fabricate la Ploiești merg la export

Publicat in Business 14 Mai 2018 472 ori
Google+ WhatsApp
British American Tobacco: 60% din volumele fabricate la Ploiești merg la export
British American Tobacco: 60% din volumele fabricate la Ploiești merg la export

British American Tobacco, cel mai mare jucător pe piața tutunului din România, exportă aproximativ 60% din volumele fabricate la Ploiești, a doua cea mai mare fabrică din Europa a grupului, arată datele anunțate vineri de companie.

Datele oficiale arată că, în anul 2017, la nivel național, produsele din tutun au reprezentat aproximativ 42% din totalul exporturilor de produse alimentare, băuturi și tutun și aproximativ 6% din exportul total al bunurilor de larg consum, scrie News.ro.

Din datele oficiale reiese totodată că valoarea totală a exporturilor de tutun brut și prelucrat din anul 2017 a fost de 730,5 milioane euro, o valoare de patru ori mai mare decât suma exporturilor preparatelor alimentare diverse.

„Fabrica British American Tobacco de la Ploiești și-a dublat în ultimii ani capacitatea de producție, creșterea volumelor fiind destinată exportului. În prezent, peste 60% din țigaretele produse în Ploiești pleacă spre alte 45 de țări din întreaga lume, inclusiv Rusia, Japonia, Brazilia, Italia, Regatul Unit și Danemarca. Capacitatea de a investi în continuare în dezvoltarea fabricii depinde însă de existența unui climat economic predictibil. Creșterea capacității noastre de producție se reflectă în mod direct în contribuția pe care o avem în cadrul ponderii exporturilor și, implicit, în balanța comercială a României”, a declarat Ileana Dumitru, director Juridic și Relații Publice British American Tobacco.

British American Tobacco contribuie anual la bugetul de stat cu circa 1,6 miliarde de euro sub formă de taxe și impozite, din totalul de 3 miliarde de euro, cât însumează întreaga industrie a tutunului. Compania este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României. În ultimii zece ani, între 2007 și 2016, compania a plătit mai mult de 12,5 miliarde de euro în România.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.