Rafinaria Petrobrazi va fi oprita timp de 6 saptamani

Publicat in Business 12 Aprilie 2018 894 ori
Google+ WhatsApp
Rafinaria Petrobrazi va fi oprita timp de 6 saptamani
Rafinaria Petrobrazi va fi oprita timp de 6 saptamani

OMV Petrom va începe vineri lucrările pentru revizia periodică a rafinăriei Petrobrazi Ploieşti, în valoare de peste 45 de milioane de euro, unitatea urmând să fie închisă pe o perioadă de şase săptămâni.

In cadrul reviziei, vor fi efectuate lucrari de mentenanta, inspectii si verificari ale instalatiilor, precum si investitii de modernizare la o serie de instalatii principale ale rafinariei.  Verificările vor viza 3.720 de conducte si 9.300 de echipamente electronice si de automatizare.

Dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, durata dintre doua revizii va creste la patru ani, urmatoarea revizie fiind planificata pentru 2022. Inainte de 2014, astfel de revizii aveau loc anual, iar dupa finalizarea programului de modernizare a Petrobrazi, perioada dintre doua revizii a fost extinsa la doi ani.

”Aceasta revizie are in spate doi ani de planificare. Vrem sa va asiguram ca, desi rafinaria va fi oprita timp de sase saptamani, am luat masuri astfel incat acest lucru sa nu afecteze reteaua de distributie carburanti. In cadrul reviziei sunt planificate zeci de mii de interventii. Lucrarile de mentenanta si modernizare ce urmeaza a fi realizate ne dau certitudinea ca rafinaria va functiona in conditii de siguranta si in urmatorii patru ani, iar impactul asupra mediului se va reduce si mai mult. De asemenea, estimam ca revizia rafinariei Petrobrazi va avea un impact benefic asupra economiei locale, circa 80% din companiile implicate provenind de pe plan local”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.