Anunț neașteptat! OMV vrea să facă petrochimie la Petrobrazi

Publicat in Business 13 Martie 2018 1557 ori
Google+ WhatsApp
Anunț neașteptat! OMV vrea să facă petrochimie la Petrobrazi
Anunț neașteptat! OMV vrea să facă petrochimie la Petrobrazi

Grupul OMV analizează posibilitatea de dezvolta la scară largă activităţi petrochimice la Petrobrazi, rafinărie care va fi modernizată tocmai pentru a furniza produse cu valoare adăugată mai mare, anunță economica.net surprinzătoarea decizie a companiei care, acum șapte ani, a închis Arpechim, cu tot cu combinatul petrochimic. Creşterea pe partea de produse petrochimice face parte din  strategia companiei austriece pentru perioada 2018-2025, explică economica.net.

La Brazi ar putea fi construită, așadar, o instalaţii petrochimică.

Petrobrazi este  a doua rafinărie ca mărime din România, şi singura deţinută de OMV în România, prin Petrom.

“Avem o producţie mică de aromate la Petrobrazi, şi analizăm dacă putem să o creştem”, a declarat Manfred Leitner, membru al boardului OMV responsabil de partea de rafinare şi marketing, citat de economica.net.

OMV a cumpărat în 2004 Petrom, iar atunci compania românească avea două rafinării, Petrobrazi Ploieşti şi Arpechim Piteşti. A doua rafinărie, cea la Piteşti, a fost însă închisă în 2011, după un anunţ făcut în acest sens încă din 2007. Asta deși, reamintește sursa citată,  în 1971 rafinăria a fost integrată cu complexul petrochimic. În nii următori, combinatul petrochimic s-a extins treptat în anii următori, ajungând să aibă aproape 8.000 de angajaţi.

Strategia grupului arată acum o orientatare tot mai puternică pentru partea de produse petrochimice, care aduce o valoare adăugată mai mare. În total, investiţiile în partea de rafinare vor ajunge la un miliard de euro în perioada 2018-2025, iar o parte din sumă va merge în creşterea producţiei pe partea de petrochimie. În strategia prezentată marți, numele rafinăriei Petrobrazi apare cu un upgrade în scopul creșterii  capacității de livra produse cu valoare adăugată mai mare.

Citiți mai multe pe economica.net.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office