RCS & RDS și TELEKOM puși la zid: Un cunoscut GIGANT îi pune 'în pericol'

Publicat in Business 05 Martie 2018 1536 ori
Google+ WhatsApp
RCS & RDS și TELEKOM puși la zid: Un cunoscut GIGANT îi pune 'în pericol'
RCS & RDS și TELEKOM puși la zid: Un cunoscut GIGANT îi pune 'în pericol'

UPC România este una dintre cele mai mari companii de telecomunicații de pe piața locală, iar competitorii săi principali, RCS & RDS și Telekom au toate motivele să fie îngrijorate.

 

 

 

Și asta pentru că mișcarea de ultimă oră a UPC ar putea să atragă clienți de la concurență. Directorul general al operatorului telecom, Robert Redeleanu, a anunțat că se investește masiv în extinderea rețelei și că se pregătește lansarea unui serviciu care va permite clienților să acceseze Internetul cu viteze de 1 Gbps.

“Există discuții pentru lansarea unui serviciu de 1Gbps. Noi, UPC România, am spus că vom lansa comercial un astfel de serviciu atunci când vom simți că piața are nevoie de această viteză și că abonații vor putea utiliza această viteză în regim Wi-Fi. Cu noua generație Connect Box, care va fi disponibilă destul de curând și care va permite viteze de 1,1 Gbps în regim Wi-Fi, probabil că ne vom gândi și la lansarea comercială a acestui serviciu pe piața locală. Între timp, UPC Romania investește în rețea și în capacitate, astfel încât să fim pregătiți”, a spus Redeleanu pentru profit.ro.El a adăugat că, în prezent, oferta UPC România include servicii de acces la Internet cu viteze de 150 Mbps, 300 Mbps și 500 Mbps, viteza medie fiind undeva la 300 Mbps. Redeleanu va fi înlocuit la șefia UPC România, de la 1 aprilie, de Mihnea Rădulescu, în prezent vicepreședinte pentru Europa Centrală și de Est (divizia business din România, Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia). La rândul săul, actualul șef al UPC România va prelua și conducerea operațiunilor UPC Polonia, alături de UPC Ungaria, companie al cărei CEO este din 2016.

Operatorul avea 1,345 milioane de clienți la finele anului 2017, cu 3,8% mai mulți față de decembrie 2016, potrivit datelor anunțate de UPC Holding BV Olanda, parte a grupului american Liberty Global. Veniturile nete ale UPC România au crescut cu 6,5%, de la 689,3 milioane lei în 2016 la 734,4 milioane lei în 2017.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office