DICRIMINARE fiscală pentru companiile ROMÂNEŞTI

Publicat in Business 05 Februarie 2018 393 ori
Google+ WhatsApp
DICRIMINARE fiscală pentru companiile ROMÂNEŞTI
DICRIMINARE fiscală pentru companiile ROMÂNEŞTI

În România, în prezent, există o discriminare fiscală între finanţarea companiilor româneşti prin credit bancar şi emiterea de acţiuni noi, susţine Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"O idee este încurajarea companiilor româneşti, care, pentru a-şi spori baza de capital, de a investi, achiziţiona competitori din alte ţări, aşa cum şi alte companii străine fac la noi, acestea au nevoie de acces de capital. Acesta poate fi oferit prin intermediul pieţei de capital. 

Aici, în momentul de faţă, există o discriminare din punct de vedere fiscal între finanţarea prin credit bancar şi emiterea de acţiuni noi pentru o companie care se listează la bursă. De exemplu, dacă o companie ia un credit de la o bancă, dobânda aferentă creditului bancar este deductibilă fiscal", susţine Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

 El este de părere că ar trebui o deductibilitate şi în cazul în care o companie are acces la capital. 

"Acest lucru s-ar putea face printr-un echivalent de dobândă care să fie deductibilă fiscal în momentul în care o companie are acces la capital. Acest lucru s-ar putea face printr-o deducere fiscală, care ar stimula atragerea de capital şi dezvoltarea companiilor româneşti prin intermediul pieţei de capital locale", a arătat preşedintele BVB, potrivit Agerpres.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.