S-a lansat "Clusterul BIO Concept Valea Prahovei"

Publicat in Business 02 Februarie 2018 649 ori
Google+ WhatsApp
S-a lansat "Clusterul BIO Concept Valea Prahovei"
S-a lansat "Clusterul BIO Concept Valea Prahovei"

Recent, Pro Business a organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova și Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova, conferința cu tema „Clusterul Bio Concept Valea Prahovei și rolul acestuia în dezvoltarea agriculturii ecologice. Aportul noilor tehnologii în agricultura ecologică”.

Clusterul reprezintă o grupare de producători, utilizatori şi sau beneficiari, în scopul punerii în aplicare a bunelor practici din UE, în vederea creşterii competitivităţii operatorilor economici. La eveniment, la care a fost prezent şi președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, au participat antreprenori din diverse domenii de activitate care produc și comercializează produse ecologice, dar şi Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii.

În acest context s-a menţionat că, pe plan judeţean, Clusterul Bio Concept Valea Prahovei s-a constituit având la bază ideea dezvoltării agriculturii ecologice, scopul acestuia fiind acela de a stimula membrii săi, în special producătorii de produse ecologice, să dezvolte produse inovatoare.

Domeniile de activitate cele mai reprezentative pentru agricultura ecologică din Prahova sunt cultivarea viței de vie, producția de miere, afine, cătină, legume și livezi, ultimele două fiind în stadiul de certificare. “Conferința și-a propus să explice mai bine membrilor clusterului avantajele acestui model de afaceri, dar și să atragă noi membri, nu doar din județul Prahova. Proiectul are ca ţintă firme, universități, experți IT, autorități locale, asociații profesionale și ONG.

Astfel, printre principalele teme abordate în cadrul acestei conferinţe s-au numărat: agricultura ecologică în context național și european, avantajele exportului de produse ecologice, aportul noilor tehnologii în agricultura ecologică”, au anunţat organizatorii evenimentului care a fost găzduit de către Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.