CCI Prahova, parteneră într-un program de antreprenoriat pentru regiunea Sud-Muntenia

Publicat in Business 30 Ianuarie 2018 660 ori
Google+ WhatsApp
CCI Prahova, parteneră într-un program de antreprenoriat pentru regiunea Sud-Muntenia
CCI Prahova, parteneră într-un program de antreprenoriat pentru regiunea Sud-Muntenia

Început de an bun pentru Camera de Comerţ şi Industrie Prahova. Conducerea instituţiei camerale prahovene a anunţat că este inclusă într-un program de antreprenoriat pentru Regiunea Sud-Muntenia.

Concret, CCI Prahova este parteneră a Faxmedia Consulting SRL în proiectul “Business Start (Up) – Mecanism de finanțare a liberei inițiative în Regiunea Sud-Muntenia”. Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Aurelian Gogulescu – preşedinte al CCI Prahova – menţionând că speră ca proiectul să fie încununat de succes, mai ales în această perioadă în care se pune un foarte mare accent pe crearea de noi locuri de muncă.

În cadrul proiectului vor participa la programe de formare 460 de persoane care doresc înființarea unei afaceri non-agricole în mediul urban. Participanții la programul de formare “Competențe antreprenoriale” vor primi sprijin pentru elaborarea unor planuri de afaceri, urmând ca 56 dintre acestea să fie selectate pentru finanțare. În cazul planurilor care vor fi selectate pentru finanţare, condiţia este ca persoanele care le-au realizat să nu dețină calitatea de asociat majoritar în structura altor societăți.

Valoarea subvenției pentru un plan de afaceri va fi de 34.000 de euro. Cursul gratuit de antreprenoriat din cadrul proiectului se adresează șomerilor, persoanelor inactive, dar şi persoanelor care au serviciu dar doresc să înființeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, din regiunea Sud-Muntenia, respectiv din județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ialomița.


Condițiile minime de înscriere în proiect – care se va derula pe o perioadă de 36 de luni – impun ca persoanele interesate să aibă vârsta minimă de 18 ani, domiciliul sau reședința legală în județele amintite şi minimum studii gimnaziale.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office