Cei mai bogați 1% din lume dețin 82% din averea mondială

Publicat in Business 22 Ianuarie 2018 494 ori
Google+ WhatsApp
Cei mai bogați 1% din lume dețin 82% din averea mondială
Cei mai bogați 1% din lume dețin 82% din averea mondială

Decalajul dintre cei foarte bogați și restul lumii s-a mărit anul trecut deoarece o mare parte din averea mondială este deținută de un număr foarte mic de oameni, se arată într-un studiu realizat de Oxfam, citat de BBC News.Aproximativ 82% din banii generați anul trecut au ajuns la 1% din populația globală, în timp ce cea mai săracă jumătate din populație nu a înregistrat nicio creștere, afirmă Oxfam.

 

 

 

Aceste cifre indică faptul că sistemul este defect și Oxfam acuză pentru asta evaziunea fiscală, influența firmelor asupra politicii, eroziunea drepturilor angajaților și reducerea costurilor pentru programele de diminuare a decalajului.

Oxfam a produs rapoarte similare în ultimii cinci ani. În 2017, el a calculat că cele mia bogate 8 persoane din lume aveau o avere mai mare ca cea mai săracă jumătate a lumii. Anul acesta, cele mai bogate 42 de persoane aveau aceeași avere ca cea mai săracă jumătate, dar au revizuit cifra de anul trecut la 61, spunând că revizuirea s-a datorat unor date îmbunătățite și a spus că tendința de „lărgire a inegalității” a rămas.Directorul executiv al Oxfam, Mark Goldring, a declarat că reajustarea constantă a cifrelor reflectă faptul că raportul s-a bazat pe „cele mai bune date disponibile la momentul respectiv”. „Dar oricum te uiți la el, este un nivel inacceptabil de inegalitate”, a spus el.

Cum realizează Oxfam analiza decalajului averii

Raportul Oxfam se bazează pe datele furnizate de Forbes și pe data anuală a Credit Suisse Global Wealth, care oferă distribuția bogăției globale încă din anul 2000.

Sondajul folosește valoarea activelor unui individ, în principal bunurile și terenurile, minus datoriile. Datele exclud salariile sau veniturile.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office