Angst a cumparat 88% din compania Salsi din Sinaia, cu afaceri de 11 mil. lei anual

Publicat in Business 10 Ianuarie 2018 833 ori
Google+ WhatsApp
Angst a cumparat 88% din compania Salsi din Sinaia, cu afaceri de 11 mil. lei anual
Angst a cumparat 88% din compania Salsi din Sinaia, cu afaceri de 11 mil. lei anual

Grupul Angst, activ în domeniul alimentar, a preluat pachetul majoritar de acţiuni al fabricii de produse crud- uscate din Sinaia, deţinând astfel 88% din acţiunile SALSI SA. Compania din Sinaia a avut în 2016 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 11,8 milioane de lei, o pierdere netă de 794.000 de lei şi 78 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Angst este de mai mulţi ani acţionar majoritar al companiei din Sinaia, cu 61% din acşiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului. Astfel, Angst Ro deţinea 34,1% din acşiunile companiei, iar Metzgerei Angst din Elveţia avea 27,1% din acţiuni, conform sursei citate. 
 

"Salsi Sinaia este cea mai veche fabrică de Salam de Sibiu din Romania, având o tradiţie de peste 100 de ani” a declarat Sorin Minea, CEO al grupului Angst.

În prezent SALSI SA deţine aproximativ 15% din cota de piaţa valorică a Salamului de Sibiu, conform informaţiilor furnizate de companie. Director executiv al companiei este Carmen Gavrilescum numită în funcţie de noul acţionar majoritar. 

Grupul de firme Angst cuprinde trei unitaţi productive: Angst Ro SRL (fabrica de produse fiert-afumate), Angst Bistro SRL (gastronomie şi ready-meal-uri sub brandul „Merinde Urbane”, deschisă în 2017) şi Salsi SA -Sinaia (produse crud-uscate) în care işi desfăşoară activitatea aproximativ 575 de angajaţi.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office