Investii de proportii, la Ploiesti. Un gigant francez vrea sa fabrice RACHETE la Electromecanica

Publicat in Business 20 Noiembrie 2017 635 ori
Google+ WhatsApp
Investii de proportii, la Ploiesti. Un gigant francez vrea sa fabrice RACHETE la Electromecanica
Investii de proportii, la Ploiesti. Un gigant francez vrea sa fabrice RACHETE la Electromecanica

Compania producătoare de rachete MBDA intenţionează să producă în România componente de rachete, să asambleze şi să realizeze mentenanţa rachetelor, în Ploieşti, după ce personalul român va fi instruit la fabricile din Franţa, dacă se ajunge la un contract.

În urma memorandumului de înţelegere semnat de MBDA cu Romarm, companie românească care fabrică armament, muniţie şi vehicule blindate, şi Electromecanica Ploieşti, una dintre filialele Romarm, compania franceză intenţionează să fabrice componente ale rachetelor în România şi să creeze linii de asamblare şi de mentenanţă ale rachetelor Mistral şi Mika, la Ploieşti.

„Ce vom face în România: integrarea, producerea şi mentenaţa rachetelor Mistral şi Mika”, a spus Didier Philippe, vicepreşedintele MBDA.

Instructajul personalului face parte din oferta pe care MBDA a propus-o autorităţilor române. Astfel, persoanele vor primi documentaţia, vor fi instruite în fabricile din Franţa şi vor primi instructaj şi pe teren.

Românii vor fi instruiţi în Selles-Saint-Denies, localitate din centrul Franţei, din unde este facilitatea europeană a MBDA de asamblare a rachetelor, dar şi în unităţile de producţie în Bourges, unde aproape jumătate din angajaţi se ocupă cu producţia mecanică şi a subsistemelor, precum şi în Paris.

De asemenea, firma intenţionează să implice studenţii români în sistemul de fabricaţie al rachetelor, propunând Academiei Militare un program prin care studenţii vor participa la sesiuni de instructaj, în Franţa.

„În România, purtăm discuţii cu academiile militare. Ne-am întâlnit, spre exemplu, în Bucureşti, cu Academia Militară. Vom discuta, de asemenea, cu Academia Navală şi Academia Forţelor Aeriene”, au transmis reprezentanţii MBDA.

Investiţia pentru modernizarea instituţiilor româneşti din domeniul fabricării de rachete ar urma să dureze 10 ani, a mai spus Philippe, în cazul în care va fi semnat un contract în acest sens.

După ce România a promis că va aloca 2% din PIB pentru apărare, MBDA a făcut o serie de propuneri pentru autorităţilor române, atât pentru rachete de aviaţie, cât şi pentru armată şi marină.

„Suntem implicaţi în câteva proiecte şi competiţii. Unul vizează corvetele şi propunem rachetele VL Mika şi ultima generaţie Exocet. Participăm, de asemenea, la competiţia care vizează apărarea de coastă, propunând ultima generaţie Exocet. Avem planuri şi în ceea ce priveşte shorad – vshorad. Pe baza acordul strategic cu Franţa, am primit autorizarea de a propune României linii de integrarea pentru rachetele Mistral şi Mika, pentru sistemele de apărare aeriene şi în armată. Apoi, mai propunem Mistral cu lansatorul Manpad, pentru armată”, a declarat Didier Philippe.

MBDA, producător european de sisteme de rachete tactice, Romarm, companie română de stat din domeniul apărării şi Electromecanica Ploieşti, filiala Romarm au semnat un memorandum de înţelegere, în timpul vizitei preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron în România.

Compania este prezentă în cinci ţări europene precum şi în Statele Unite. În 2016, MBDA a avut o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro cu un total de comenzi în valoare de 15,9 miliarde de euro. În total, grupul oferă o gamă de 45 de sisteme de rachete şi produse de contramăsuri aflate în serviciu operaţional şi mai mult de 15 care sunt în prezent în dezvoltare. MBDA este deţinută de Airbus Group (37,5%), BAE Systems (37,5%) şi Leonardo (25%).

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office