Zarurile au fost ARUNCATE! Ce cunoscută bancă DISPARE din România

Publicat in Business 25 Octombrie 2017 1159 ori
Google+ WhatsApp
Zarurile au fost ARUNCATE! Ce cunoscută bancă DISPARE din România
Zarurile au fost ARUNCATE! Ce cunoscută bancă DISPARE din România

S-a decis! O cunoscută bancă o să dispară din România, după ce Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care aceasta va fi cumpărată de o altă instituție bancară.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA a achiziţionat reţeaua bancară aparţinând sucursalei din Bucureşti a Veneto Banca SpA Italia Montebelluna. Astfel, Banca Veneto va dispărea de pe piața autohtonă.

În urma tranzacției, Intesa Sanpaolo a ajuns la o cotă de piaţă, cumulată după active, de peste 2% şi va avea o reţea formată din 50 de unităţi în țara noastră.

Pe piața românească, Intesa operează prin două subsidiare: banca comercială Intesa San­paolo România SA şi Intesa Sanpaolo SpA Torino – sucursala Bucureşti, înregistrată după preluarea Veneto.

În 2016, Intesa avea o cotă de piaţă de 1,04%, iar Veneto, 1,04%. Așadar, după această tranzacție, Intesa a urcat la 2,08%. Anul trecut, Intesa Sanpaolo se situa pe locul 18 în clasamentul bancar local, cu active de circa 4,1 mld. lei. Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari şi mai puternice grupuri bancare din Europa, cu 19 milioane de clienţi şi 5.000 de sucursale în 40 de ţări din întreaga lume, scrie Ziarul Financiar.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office