Noua șefă Vodafone România, în centrul unui scandal URIAȘ! Acuzații grave

Publicat in Business 26 Septembrie 2017 1208 ori
Google+ WhatsApp
Noua șefă Vodafone România, în centrul unui scandal URIAȘ! Acuzații grave
Noua șefă Vodafone România, în centrul unui scandal URIAȘ! Acuzații grave

Începând cu data de 1 septembrie, CEO al Vodafone România a fost numit Murielle Lorilloux. 

Până să ajungă la șefia Vodafone din țara noastră, ea a condus Vodacom Congo, unde a fost în centrul unui uriaș scandal, confruntându-se cu acuzaţii dure în timpul mandatului de acolo, scrie CanCan.

Murielle Puglionisi Lorilloux a fost acuzată, în timp ce era CEO al Vodacom Congo, că ar fi atribuit mai multe contracte fără să respecte procedurile companiei şi că ar fi favorizat firme ce erau deţinute sau aveau legătură cu tatăl ei, Laurent Puglionisi. Acuzaţiile foarte grave la adresa CEO-ului, la acea vreme, al Vodacom Congo, au apărut într-o publicaţie din Congo, 7sur7.cd.

Printre învinuirile care i se aduceau erau conflictul de interese, atribuirea de contracte fără să respecte procedurile şi favorizarea tatălui ei, care ar fi fost beneficiarul unor contracte pe care Murielle Lorilloux le-ar fi acordat. Unul dintre contractele la care se face referire este cel cu firma ITAL Motors, deţinută în proporţie de 20% de Sutherland, firmă cu sediul în Insulele Virgine ce îi aparţine tatălui lui Murielle Lorilloux, Laurent Puglionisi, şi în proporţie de 80% de Salamander, societate cu sediul tot în Insulele Virgine. Raportul spune că respectivul contract nu ar fi creat niciun beneficiu Vodacom. Acelaşi raport, redactat de Lazarus Muchenje, preşedintele comisiei de audit intern, arată că Murielle Lorilloux, din funcţia de CEO al Vodacom Congo, ar mai fi atribuit contracte, fără să respecte procedurile, altor companii: BIAC, GTM şi M&L. Patronul BIAC ar fi, potrivit raportului, prieten cu tatăl lui Murielle Lorilloux.

În replică, grupul Vodafone i-a transmis sursei citate: „Grupul Vodacom a efectuat un audit amănunţit de investigaţie privind acuzaţiile făcute în Republica Democratică Congo în iulie 2016. Auditul a demonstrat că acuzaţiile erau nefondate, raportul conţinând inexactităţi şi inconsistenţe. Acuzaţiile au părut a fi o tentativă de a destabiliza operaţiunile companiei. Grupul Vodacom a respins cu tărie aceste afirmaţii false. Vodacom, ca şi Vodafone, tratează extrem de serios conducerea şi are procese şi politici interne stricte care să asigure conformitatea cu cele mai bune standarde globale”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office