Mutarea care LOVEȘTE în mii de oameni! Un GIGANT plănuiește CONCEDIERI în MASĂ

Publicat in Business 23 Septembrie 2017 1905 ori
Google+ WhatsApp
Mutarea care LOVEȘTE în mii de oameni! Un GIGANT plănuiește CONCEDIERI în MASĂ
Mutarea care LOVEȘTE în mii de oameni! Un GIGANT plănuiește CONCEDIERI în MASĂ

Unul dintre coloșii în IT, cu un renume mondial, a anunțat că va da mii de oameni afară. Respectiva multinațională va concedia 5.000 de oameni, adică un angajat la zece.

Potrivit Bloomberg, Hewlett Packard Enterprise dă cinci mii de oameni afară. Compania însăşi e produsul unei tăieri – e una din bucăţile în care s-a spart vechiul HP chipurile pentru eficientizare. A preluat operaţiunile de cloud şi partea de software şi de atunci a dat deja afara câteva zeci de mii de oameni.

Concedierea care s-ar pregăti acum ar putea fi urmată de altele şi altele. Această mutare este cauzată de faptul că, până în 2020, compania vrea să taie cheltuielile cu 1,5 miliarde de dolari pentru a rămane cu mai mulţi bani la cercetare şi dezvoltare, informează Digi24.

Nici cealaltă jumătate a fostului HP nu are o situație prea strălucită. HP Inc. a preluat partea de hardware şi anul trecut a decis să taie 3-4 mii de locuri de muncă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office