Atentie! PROVIDENT se prabuseste!

Publicat in Business 22 August 2017 Actualizat: 24 August 2017 767 ori
Google+ WhatsApp
Atentie! PROVIDENT se prabuseste!
Atentie! PROVIDENT se prabuseste!

Directorul executiv al Provident Financial a demisionat astăzi, în condiţiile în care strategia sa de a înlocui o parte din personal cu tehnologie nu a avut rezultatele dorite, iar compania britanică se îndreaptă spre un rezultat anual negativ, fiind forţată şi să anuleze plata dividendelor, scrie Bloomberg.

Provident se aşteaptă la o pierdere pe sectorul de creditare rezidenţială undeva între 80 şi 120 de milioane de lire (87 - 131 mil. euro), potrivit unui anunţ de joi. Manjit Wolstenholme va deveni preşedinte executiv, potrivit băncii. Provident Financial a tăiat dividendele interne şi a anunţat că dividendele pe tot anul de asemenea ar putea să fie anulate, în condiţiile deteriorării performanţei de trading pe sectorul rezidenţial. 

Acţiunile Provident s-au prăbuşit după anunţ cu 57% pe bursa din Londra, cea mai mare scădere din istoria companiei. De la începutul anului, acţiunile grupului au scăzut cu 73%. După scădere, compania a ajuns la o valoare de piaţă de 1,12 miliarde de lire. 

Provident anunţă că prioritatea este păstrarea bazei de capital şi a flexibilităţii financiare a grupului. 

Provident Financial România face parte din grupul International Personal Finance (IPF), fosta divizie internaţională a Provident Financial Group, care s-a scindat în 2007 şi este acum o companie de sine stătătoare listată la Bursa din Londra. 

Reprezentanţii Provident Financial România au precizat că nu există nicio legătură între Provident Financial UK şi firma din România. 

Provident Financial România acordat anul trecut împrumuturi cu 27% mai mari decât în 2015, în timp ce numărul de clienţi a crescut cu 4,4%, la peste 300.000 de persoane. 

 

Acţionarii PFG

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office