Noul SEO si calatoria utilizatorului de internet

Publicat in Business 08 August 2017 1603 ori
Google+ WhatsApp
Noul SEO si calatoria utilizatorului de internet
Noul SEO si calatoria utilizatorului de internet

Nimeni nu poate contesta faptul ca aparitia internetului si a eCommerce-ului a revolutionat modul in care consumatorii descopera si achizitioneaza produse si servicii. Insa, de departe, cea mai importanta schimbare pe care mediul online a adus-o in relatia dintre business-uri si consumatori este faptul ca "palnia de vanzari" (sales funnel) a devenit un concept de marketing depasit, utilizatorii de internet avand un comportament de achizitie diferit. In mediul online, utilizatorii nu mai trec robotic prin toate etapele standard din sales funnel, de la awareness pana la conversie, ci mai degraba parcurg o calatorie neintrerupta de explorare a produselor si serviciilor, internetul oferindu-le posibilitatea de a se documenta temeinic in privinta acestora, de a pune in balanta avantajele business-urilor aflate in competitie si a lua o decizie de cumparare mai ferma. Astfel, aparitia unui nou tip de SEO a fost o necesitate ce s-a materializat in mod natural, pentru a veni in intampinarea utilizatorilor si a le servi drept ghid in calatoria lor prin acest ocean nemarginit de informatii, produse si servicii, numit Internet.

Calatoria utilizatorilor incepe cu motoarele de cautare, acestea functionand ca o harta pe care o intreprind pentru a ajunge la produsele si serviciile unui business. Felul in care acestia efectueaza cautari in Google nu este unul universal valabil, insa un lucru este cert: utilizatorii folosesc motoarele de cautare in fiecare etapa a acestei calatorii. Primul pas pe care utilizatorii il fac pentru a ajunge la brandul tau este reprezentat de cautarile dupa categorie sau domeniu de activitate. Apoi, pentru a se informa in privinta credibilitatii brandului si produselor tale, se intorc tot la Google, pentru a cauta dupa numele brandului sau a unui anumit produs, review-uri despre acestea. Intr-un final, daca iau decizia de cumparare, revin pe site-ul tau pentru a finaliza procesul de achizitie si a deveni clientul business-ului tau.

Strategia de optimizare SEO a business-ului tau nu trebuie sa se focuseze numai pe o singura etapa a calatoriei utilizatorului. Cuvintele cheie alese doar cu scopul de a creste rata de conversie au efecte doar pe termen scurt, pierzand astfel oportunitatea de a construi brand awareness, de a-ti fideliza clientii, si de a dezvolta o relatie de lunga durata cu acestia. Pe scurt, strategia de optimizare SEO trebuie sa aiba ca scop dezvoltarea unei relatii intre brand si clientii tai, nu doar intre produsele sau serviciile tale si acestia. Insa cum poti face acest lucru?

Desi suna paradoxal, pentru a avea o strategie SEO de succes, inceteaza sa te mai gandesti la SEO. Cel putin, nu in sensul in care se facea optimizarea SEO in trecut. Exista un nou SEO, al carui element central este experienta utilizatorului. Iata trei pasi pe care trebuie sa ii faci pentru o strategie de optimizare SEO conforma cu marketingul online de astazi:

Pasul 1: Investeste mai multe resurse in intelegerea aprofundata a felului in care utilizatorii efectueaza cautari in Google. In momentul in care construiesti o strategie de cuvinte cheie, iesi din pielea antreprenorului si pune-te in cea a utilizatorului, pentru a te identifica cu nevoile, dorintele, valorile si comportamentul acestora. Cel mai indicat ar fi sa apelezi la o companie specializata, cum este iAgency, una dintre agentiile de SEO de top din Romania, ce are o experienta de peste 10 ani in acest domeniu.

Pasul 2: Construieste identitate robusta si coerenta a brandului in mediul online, care sa fie o sursa  valoroasa de continut, atat pentru potentialii clienti, cat si pentru cei deja fidelizati. O strategie eficienta de optimizare SEO trebuie sa aiba ca obiectiv central crearea de continut de calitate, relevant atat pentru utilizatori cat si pentru motoarele de cautare.

Pasul 3: Dupa ce ai conceput strategia de cuvinte cheie si cea de continut, este momentul sa treci la actiune si sa te focusezi asupra celor mai eficiente tehnici de optimizare SEO, atat on page cat si off page, continuand sa vii in intampinarea utilizatorilor in calatoria lor prin mediul online, oferindu-le continut valoros, pe care motoarele de cautare sa il considere relevant pentru acestia si sa il promoveze in paginile de rezultate. De asemenea, nu uita de puterea "social sharing-ului", o resursa pretioasa ce poate fi exploatata pe retelele de socializare. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.