Telekom România a pierdut peste 700.000 de clienţi cu cartele preplătite într-un an

Publicat in Business 04 August 2017 880 ori
Google+ WhatsApp
Telekom România a pierdut peste 700.000 de clienţi cu cartele preplătite într-un an
Telekom România a pierdut peste 700.000 de clienţi cu cartele preplătite într-un an

Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, a pierdut în războiul brutal care are loc pe piaţa de telefonia mobilă peste 700.000 de clienţi care foloseau cartele preplătite, arată datele financiare publicate de companiile OTE şi Deutsche Telekom.

După scăderea de peste 18% a numărului de clienţi pe cartele preplătite Telekom România avea la finele lunii iunie un număr total de aproximativ 4,8 milioane de clienţi de comunicaţii mobile - revenind astfel la numărul de utilizatori pe care fostul Cosmote în înregistra în urmă cu 9 ani, respectiv la jumătatea anului 2008. La acea dată compania se afla în plină expansiune pe piaţă, baza de clienţi crescând cu câteva sute de mii de clienţi pe lună, în condiţiile în care operatorul provocase un cutremur în industrie după lansarea primelor oferte cu mii de minute de apeluri în reţea.

Totuşi, în raport cu anul 2008, acum marea diferenţă pentru Telekom este că numărul de abonamente la telefonia mobilă este aproximativ dublu, veniturile urmând o evoluţie aproape similară.

Acum compania de cablu RCS&RDS este cea care zguduie piaţa, după relansarea ofertelor comerciale din telefonia mobilă în primăvara anului 2014. Operatorul de cablu a reuşit în aprilie 2016 să depaşească Telekom la numărul de contracte.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.