Bani pentru firmele care angajează stagiari pe toată perioada contractului

Publicat in Business 23 Iulie 2017 534 ori
Google+ WhatsApp
Bani pentru firmele care angajează stagiari pe toată perioada contractului
Bani pentru firmele care angajează stagiari pe toată perioada contractului

Angajatorii care încadrează ucenici sau absolvenţi de învăţământ superior primesc, la cerere, pe toată perioada derulării contractului de ucenicie/stagiu, pentru fiecare ucenic angajat o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună, iar pentru fiecare stagiar angajat câte 1.350 lei/lună, informează un comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). 

 

Aceste sume vor fi alocate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în limita fondurilor alocate cu această destinaţie, se subliniază în document. 

Potrivit sursei citate, în data de 11 iulie 2017 a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 164/2017 pentru modificarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi a Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior. 

"Conform prevederilor actului normativ menţionat, în funcţie de nivelul de calificare pentru care se face perioada de ucenicie, contractele nu vor dura mai puţin de: 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2; de 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3; de 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4", precizează ANOFM. 

Instituţia atrage atenţia asupra faptului că prevederile din lege referitoare la angajarea stagiarilor au intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial (11 iulie), dar nu şi cele referitoare la contractele de ucenicie, care vor intra în vigoare în 30 de zile de la data publicării actului (10 august). 

"Contractele de ucenicie şi stagiu, care sunt încheiate la acest moment, îşi produc în continuare efectele în acelaşi fel, nefiind afectate de noile prevederi", subliniază ANOFM. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.