Proiecte pilot de succes ale Agenției pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile

Publicat in Business 20 Iulie 2017 834 ori
Google+ WhatsApp
Proiecte pilot de succes ale Agenției pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile

Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile a continuat evaluarea sistemelor fotovoltaice de pe teritoriul județului Prahova. De data aceasta este vorba de centralele fotovoltaice de la Parcul Industrial Ploiești și Primăria Ariceștii Rahtivani. Cele doua centrale fotovoltaice au fost realizate la inițiativa Agenției pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile, acestea fiind două proiecte pilot de capacitate mică menite să promoveze utilizarea energiilor regenerabile în județul Prahova.

Centrala fotovoltaică de la Parcul Industrial Ploiești are o putere instalată de 2,6 kW și a fost pusă în funcțiune în luna mai 2010. Centrala fotovoltaică este racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică a sediului administrativ al parcului și a produs până în prezent 22,5 MWh energie electrică, realizând economii de 11 250 lei, și contribuind la reducerea emisiilor cu 6,73 tone CO2.

Ce de-a doua centrală fotovoltaică, cu o putere instalată de 4,5 kW a fost pusă în funcțiune în luna aprilie 2012 și alimentează cu energie electrică sediul administrativ al Primăriei Ariceștii Rahtivani. Aceasta a produs până în prezent 5,76 MWh energie electrică, realizând economii de 2 880 lei, și contribuind la reducerea emisiilor cu 1,73 tone CO2.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.