Premieră în România! Ce bancă nu va mai accepta numerar și de când

Publicat in Business 14 Iulie 2017 833 ori
Google+ WhatsApp
Premieră în România! Ce bancă nu va mai accepta numerar și de când
Premieră în România! Ce bancă nu va mai accepta numerar și de când

Banca dedicată sectorului IMM a făcut un anunț de proporții. Nu va mai accepta numerar la ghișeele sucursalelor, așa că dacă doriți să vă plătiți o factură trebuie să știți că începând cu luna aceasta, respectiva bancă va accepta doar plata cu cardul.

Pe lângă acest lucru, clienții vor avea posibilitatea de a retrage inclusiv Euro de la ATM-urile băncii.

Potrivit Mediafax, noul trend avansează foarte rapid în România datorită rapidității procedurilor. Majoritatea persoanelor preferă să plătească cu cardul sau prin transfer bancar, la POS-uri contactless pe care comercianții le pun la dispoziția clientilor. Tranzacțiile fără numerar au surclasat astfel metodele tradiționale de plată și acest lucru este vizibil în majoritatea țărilor din Europa.

În țările nordice, la intrarea în sucursalele băncilor, sunt afișate mesaje precum:  “fara numerar”. De altfel, și românii folosesc din ce în ce mai puțin metoda tradițională. Potrivit sursei citate, în 2015 numărul tranzacțiilor la POS cu carduri Visa a crescut cu 22%. Mai mult, între 2009 și 2014, numărul plăților cu carduri de credit și carduri de debit a crescut cu mai mult de 250%, iar parcul de terminale POS s-a majorat cu mai mult de 50%, de la 380.000 la 520.000 (Sursa: BNR, Analiza PCA, 2014). Acest trend către digitalizare și tehnologizare oferă beneficii sub aspectul eficientizării atât comercianților, cât și băncilor.

Din această cauză, ProCredit Bank va opera fără numerar la ghișee, iar tranzactiile cu numerar se pot efectua la terminalele instalate in zonele 24/7 pe care clientii le pot accesa in orice moment, independent de programul standard de lucru al sucursalei.

ProCredit Bank face și alți pași importanți în direcția oferirii de soluții non-cash clienților săi, obiectivul fiind acela de a implementa și dezvolta conceptul de direct banking. Banca își propune să ofere clienților săi posibilitatea de a efectua operațiuni online, prin E-banking, prin intermediul telefonului și computerului și utilizand cardul pentru plăti.

“Majoritatea clienților apreciaza mai mult o aplicație de mobile banking practică și funcțională decât disponibilitatea numerarului” afirmă Ionut Cornian, Șef Departament Clienți Persoane Fizice la ProCredit Bank. Soluțiile digitale care înlocuiesc progresiv tranzacțiile cu numerar vor face din banking o activitate mult mai simplă și mai intuitivă pentru clienți.
“Reducerea operațiunilor cu numerar este un trend pe care toate băncile trebuie să îl susțină. Pentru că suntem o instituție agilă, ne propunem să fim printre pionieri în ceea ce privește adoptarea și implementarea acestor schimbări”, a continuat domnul Cornian.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.