Eficiența parcurilor fotovoltaice din Prahova, evaluate de Ae3R

Publicat in Business 06 Iulie 2017 855 ori
Google+ WhatsApp
Eficiența parcurilor fotovoltaice din Prahova, evaluate de Ae3R
Eficiența parcurilor fotovoltaice din Prahova, evaluate de Ae3R

Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile a efectuat o evaluare a eficienței parcurilor fotovoltaice care aparțin autorităților locale din județul Prahova.

În prima etapă au fost evaluate parcurile fotovoltaice din comuna Bănești si comuna Dumbrăvești.

Parcul fotovoltaic din Bănești are o putere instalată de 150 kW și a fost pusă în funcțiune în luna mai 2016. Centrala fotovoltaică a produs până în prezent 215 MWh energie electrică, contribuind la reducerea cheltuielilor primăriei pentru clădirile publice și iluminatul stradal cu 23,6% pe an.

Parcul fotovoltaic din Dumbrăvești are o putere instalata de 100 kW și a fost pusă în funcțiune în luna noiembrie 2015. Centrala fotovoltaică a produs până în prezent 272 MWh energie electrică, contribuind la reducerea cheltuielilor primăriei pentru clădirile publice și iluminatul stradal cu 32% pe an.

Avînd în vedere eficiența demonstrată a centralei fotovoltaice conducerea primăriei Dumbrăvești intenționează să dubleze capacitatea centralei cu finanțare de la bugetul local pentru a acoperi în totalitate cheltuielile pentru energie electrică aferente clădirilor publice și iluminatului stradal.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.