S-a lansat prima casă modulară inteligentă în România; prețul unui sistem integrat poate ajunge la 5.000 euro

Publicat in Business 05 Iulie 2017 1901 ori
Google+ WhatsApp
S-a lansat prima casă modulară inteligentă în România; prețul unui sistem integrat poate ajunge la 5.000 euro
S-a lansat prima casă modulară inteligentă în România; prețul unui sistem integrat poate ajunge la 5.000 euro

Primul proiect de casă modulară inteligentă, dotată cu o soluție completă Smart Home, a fost lansat miercuri în România și oferă un ecosistem complet pentru monitorizarea și controlul inclusiv de la distanță al locuinței, precum și servicii de Internet TV și conectivitate, prețul unui astfel de sistem pornind de la câteva sute de euro și ajungând până la câteva mii de euro.

Potrivit reprezentantului dezvoltatorului imobiliar Vivid, Petronius Petrescu, aceste tipuri de case sunt izolate atât fonic cât și termic, dar pot îndeplini nevoile oamenilor în funcție de vârsta acestora, respectiv "aceste case cresc odată cu dumneavoastră".

"Sunt spații care pot fi upgradate, este prima oară când se oferă astfel de soluții. Imaginați-vă că aveți o casă care crește odată cu dumneavoastră, odată cu nevoile dumneavoastră. Răspunde nevoilor la 20 de ani, 30, alte nevoi, 50-60 de ani, alte nevoi. Conceptul de modularitate presupune posibilitatea de a extinde această locuință, se pot conecta alte module la spațiul deja existent, fără a avea un deranj deosebit în a face acest lucru", a declarat, miercuri, Petronius Petrescu. 

De asemenea, acesta a precizat că un astfel de sistem integrat — Smart Home — costă până la aproximativ 5.000 de euro, iar în interiorul casei există circa 60 de senzori care au peste 25 de soluții, printre care controlul luminii, sistem de alarmă în caz de inundație, fum sau efracție, precum și control asupra televizorului și altor dispozitive din casă, iar în ceea ce privește securitatea casei, soluțiile dezvoltate au un grad mare de protecție.

La rândul său, Ovidiu Ghiman, director executiv comercial Telekom, susține că evoluția tehnologiei nu schimbă doar spațiul de lucru și modul în care muncim, ci și spațiul în care locuim. 

"Siguranța, confortul, administrarea mai eficientă a spațiului de locuit au devenit astăzi nevoi din ce în ce mai stringente pentru oameni, nevoi pentru care inovațiile din ultimii ani ne pot oferi soluții concrete și la îndemână. Soluțiile de tip Smart Home completează portofoliul nostru, alături de dezvoltarea de proiecte de tip Smart Office și Smart City. (...) Vă dau câteva exemple de soluții pe care deja le-am prezentat deja. Vorbim de portofoliul de soluții Smart City, cu care ne propunem să ajutăm orașele din România să devină mai eficiente și avem deja doi piloți lansați cu succes, la București și la Constanța, dar vorbim și de soluții de tip Smart Education, în care facem două lucruri. Pe de o parte încurajăm și sprijinim învățământul la distanță. Aceste soluții se bazează pe capabilitățile de integrare în sistem, pe care le reținem și pe care le vom dezvolta în următorii 5 ani și vom continua să le dezvoltăm. Nu e necesară doar dezvoltarea, ci și schimbarea modului de business al Telekom România, al modului în care ne adresăm astăzi, prin aceste soluții, B2B2C, pentru consumatori", a declarat Ghiman, în cadrul evenimentului de prezentare a casei modulare. 

Conceptul de casă inteligentă asigură proprietarilor un spațiu personalizat, în funcție de propriile nevoi, integrând facilități de ultimă oră care pot fi monitorizate și gestionate prin simpla apăsare a unui buton. În casă totul este proiectat minuțios și construit cu acuratețe, datorită materialelor și soluțiilor tehnologice furnizate de cei mai importanți producători mondiali.

Tehnologia de asamblare inovatoare permite dezvoltatorului să livreze în timp record ansambluri ultra premium. 

Potrivit Telekom, cu sistemul Smart Home, proprietarii își pot controla casa Vivid și pot verifica statusul dispozitivelor de oriunde, prin Internet. Sistemul de casă inteligentă își informează de la distanță utilizatorul asupra tuturor evenimentelor relevante pentru buna gestionare a locuinței — de la deschiderea unei ferestre sau a ușii de la intrare, temperatura existentă în diferite puncte din casă, mișcarea persoanelor în incintă, starea luminilor, până la apari?ia de scurgeri de apă în diferite zone sau prezența fumului.

La rândul său, utilizatorul poate comanda de la distanță aprinderea sau stingerea luminilor, alegerea culorilor luminilor, ridicarea sau coborârea jaluzelelor, pornirea sau oprirea sistemului de încălzire sau setarea temperaturii pe fiecare cameră, folosind aplicația dedicată de pe telefonul mobil sau tabletă, precum și de pe laptop / PC, prin Internet. Atunci când sunt acasă, proprietarii Vivid pot controla ecosistemul prin intermediul telecomenzii dedicate, al butonului special sau al tabletei SWIPE dedicate. În același timp, butonul poate fi folosit și ca buton de panică.

Accesul la casa Vivid și informațiile proprietarului sunt protejate la cel mai înalt nivel, prin sisteme de securitate a datelor și comunicare criptată.

Nu în ultimul rând, sistemul de casă inteligentă implementat de Telekom permite proprietarilor să eficientizeze consumul de energie electrică și termică. Astfel, proprietarii locuinței pot monitoriza cantitatea de energie consumată de dispozitivele din casă și pot identifica ușor cei mai mari consumatori.

Telekom Romania oferă servicii de telecomunicații fixe și mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii. Telekom România este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România. Telekom aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.

Prima casă modulară inteligentă de tip Smart Home a fost lansată miercuri printr-o colaborare între Telekom și Vivid.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.